Cele mai citite
 


Cluj: Expoziţie cu animale din fructe
vineri, 6 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O expoziţie inedită, de figurine sculptate în fructe, a fost realizată de elevi de la Şcoala specială Centru de Resurse şi Documentare privind Educaţia Incluzivă/ Integrată din Cluj-Napoca.
"Am avut până acum sesiuni de gătit, vizite la fast-food-uri pentru a compara alimentele, iar pentru a cunoaşte îndeaproape alimentele sănătoase am înfiinţat o grădină organică", a declarat, joi, pentru AGERPRES, profesoara Carolina Stanciu, coordonator al proiectului.
Copiii au asamblat oiţe din conopidă, o maimuţă din ananas, cu mâini făcute din două banane, o omidă compusă din zece ridichii, un cap de pisică dintr-o portocală.
Expoziţia-concurs a fost organizată în cadrul programului Comenius cu scopul de a li se explica elevilor, într-o manieră veselă, care este importanţa unei alimentaţii sănătoase.
Pentru că era necesar să-şi demonstreze şi calităţile culinare, copiii au copt fursecuri în formă de lună, brăduţi sau inimioare.
Evenimentul face parte dintr-un proiect culinar internaţional la care au aderat zece şcoli din opt ţări europene ce derulează programe de educaţie culinară.
Elevii celor zece şcoli fac schimb de reţete tradiţionale şi învaţă să pună murături sau să facă prăjituri.
Programul presupune şi editarea unei cărţi de bucate cu mâncăruri din bucătăria celor opt ţări. AGERPRES - FOTO PE FLUX/(A - Elena Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată printr-o suită de manifestări Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi este marcată joi şi vineri printr-o suită de manifestări organizate cu sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj.
Cluj: Centru de permanenţă, cu şase medici de familie Şase medici de familie din Cluj-Napoca s-au asociat pentru a oferi servicii medicale persoanelor suferinde, zilnic între orele 18,00 şi 7,00, şi nonstop sâmbăta şi duminica şi în sărbătorile legale, la Centrul de Permanenţă situat în cartierul Gheorghieni.
Cluj: Orice tânăr cu sindromul Down are şansa unei vieţi mai bune (interviu) Vicepreşedintele Asociaţiei Down - Centrul Educaţional "Raluca" din cartierul Someşeni al municipiului Cluj-Napoca, Adriana Avram, a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre persoanele cu sindromul Down şi programele de viaţa activă pe care le derulează din 2010, cu un grup format din 12...
Cluj: Programul 'Şi eu trăiesc sănătos' al Fundaţiei Prais se extinde din acest an, cu sprijinul Primăriei Preşedintele Fundaţiei Prais, Silvia Bucur, şi primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, au semnat, miercuri, la Cluj-Napoca, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în sala de conferinţe a Stadionului Cluj-Arena, un acord de colaborare menit să extindă derularea programelor care îi deprind pe copii...
Prof.univ.dr. Ersilia Alexa de la USAMVB a produs primele dulciuri pentru diabetici, marcă timişoreană (interviu) Un grup de cercetători ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) din Timişoara, condus de prof. univ. dr. Ersilia Alexa, a produs zece alimente speciale destinate celor care au intoleranţă la gluten sau pentru diabetici: cozonaci, cel mai interesant fiind cel gătit...
Cluj: Centru de consiliere şi activităţi inter-relaţionale pentru persoanele diagnosticate cu cancer Un centru de consiliere şi activităţi inter-relaţionale pentru persoanele diagnosticate cu cancer, cele care au depăşit cu bine perioadele de tratament, precum şi pentru membrii familiilor lor a fost deschis recent la Cluj-Napoca de către Patronatul Medicinei Integrative, în cadrul unui proiect dedicat...