Cele mai citite
 


Gorj: Sute de persoane, pe listele de aşteptare pentru dispozitivele medicale
vineri, 6 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 250 de persoane suferinde din judeţ se află, în prezent, pe listele de aşteptare ale Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru a primi dispozitive medicale care să le dea şansa de a avea o viaţă normală.
Potrivit directorului adjunct al CJAS Gorj, Daniel Şurlea, din totalul bolnavilor asiguraţi aflaţi pe liste o mare parte aşteaptă să primească dispozitivele medicale de mai bine de un an.
El a precizat că o parte din cererile pentru dispozitivele medicale se rezolvă în sistem de urgenţă, primele trei locuri prioritare fiind ocupate de aparatele pentru administrarea oxigenului, dispozitivele pentru protezare stomi şi orice fel de proteze destinate copiilor şi tinerilor până în 18 ani.
"În prezent, pe lista de aşteptare se află 185 de asiguraţi care au nevoie de proteze auditive, peste 20 care au nevoie de proteze pentru membrul inferior şi alţi circa 60 care au solicitat proteze de mers. Aceste categorii nu intră la priorităţi, astfel că pot aştepta chiar şi 18 luni pentru a intra în posesia protezelor necesare. Pentru dispozitivele externe este nevoie de recomandare de la medicul specialist şi adeverinţă de asigurat sau salariat. Cele mai solicitate dispozitive sunt sacii de colostomie şi dispozitivele de oxigen pentru pacienţii aflaţi în stadiu terminal, din păcate. Toate dispozitivele medicale care nu se montează în cursul unor operaţii, precum corsete, cârje, scaune cu rotile, dispozitive auditive, se pot lua prin casele judeţene de asigurări de sănătate", a declarat, pentru AGERPRES, Daniel Şurlea.
În ceea ce priveşte bugetul alocat de CJAS pentru dispozitivele medicale, pentru primele cinci luni au fost disponibili peste 440.000 de lei, fiind repartizate până în prezent 560 de dispozitive în valoare de 420.000 lei. Jumătate dintre acestea au fost acordate bolnavilor de cancer de colon, existând cereri şi pentru dispozitive de mers pentru copii, orteze pentru coloana vertebrală şi încălţăminte ortopedică.
"Din păcate, banii alocaţi sunt insuficienţi pentru acoperirea tuturor solicitărilor. Există şi persoane care îşi achiziţionează dispozitivele direct din farmacii sau de la furnizori, nu mai aşteaptă luni întregi pe listele noastre", a mai spus Daniel Şurlea.
CJAS Gorj are încheiate circa 60 de contracte cu furnizorii pentru toate categoriile de dispozitive medicale. AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Circa 77 000 lei, imputaţi Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu în luna octombrie Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au efectuat pe parcursul lunii octombrie o serie de controale la Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, pentru neregulile depistate fiind imputată suma de 77 000 lei, a declarat, miercuri, preşedintele interimar al instituţiei...
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.
Directorul CJAS Gorj: Este foarte posibil să se reintroducă contractele cu medicii stomatologi Directorul Casei Judeţene de asigurări de sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a anunţat, miercuri, în cadrul Comisiei de Dialog Social, că este posibil să se revină la contractarea serviciilor stomatologice, la mai bine de un an după ce s-au încheiat finanţările pentru medicina stomatologică.
Gorj: Furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS în luna decembrie din cauza neregulilor în activitate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ, în urma controalelor efectuate pe parcursul lunii decembrie, suma de aproximativ 5 200 lei lei pentru servicii raportate eronat, se arată într-o informare postată pe site-ul instituţiei.
Gorj: CJAS a repartizat peste 10 milioane de lei spitalelor din judeţ Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a distribuit unităţilor spitaliceşti şi laboratoarelor de analize din judeţ, medicilor de familie şi Serviciului de Ambulanţă aproximativ 12.400.000 lei, bani primiţi la ultima rectificare de buget.
Directorul CJAS Gorj şi-a stabilit obiectivele - Redeschiderea unei unităţi şi mangement privat la Spitalul Judeţean Noul director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, şi-a prezentat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, obiectivele pe care şi le-a propus pentru o bună funcţionare a sistemului de sănătate din judeţ.