Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii s-a întâlnit cu reprezentanţii Sanitas
marţi, 14 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 14 iul /Agerpres/ - Ministrul sănătăţii, Ion Bazac, s-a întâlnit, marţi, cu o delegaţie a Federaţiei Sindicale Sanitas, condusă de preşedintele acestei federaţii, Marius Petcu.

În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte privind starea sistemului sanitar, procesul de descentralizare, preluarea cabinetelor medicale şcolare de către autorităţile locale, evaluarea managerilor, plata salariilor.

Ministrul Sănătăţii i-a informat pe sindicalişti că, în fiecare lună, a aprobat deschiderea finanţărilor pentru cheltuielile de personal în conformitate cu solicitările venite din teritoriu.

Bazac a declarat, totodată, că, aşa cum a promis la începutul anului, a făcut toate demersurile necesare pentru păstrarea sporurilor din sistem şi evitarea sincopelor în plata salariilor.

Ministrul Sănătăţii a acceptat invitaţia de a participa la Şcoala de vară organizată la sfârşitul lunii august de către Sanitas, dar şi la Consiliul Naţional de la sfârşitul lunii septembrie.

Ministerul Sănătăţii (MS) a emis o circulară care dă dreptul reprezentanţilor sindicatului Sanitas să facă parte din comitetele directoare ale unităţilor sanitare din sistem, inclusiv în cele ale direcţiilor de sănătate publică.

De asemenea, câte un membru de sindicat va participa şi în comisiile de examinare pentru ocuparea posturilor vacante din sistem.

Implicarea sindicatului în luarea deciziilor din spitale reprezintă încă un pas pe care conducerile MS şi Sanitas îl fac în parteneriat pentru depăşirea dificultăţilor din acest an. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sanitas Covasna: Ministrul Sănătăţii poate să îşi dea demisia, reforma sa nu va trece Aproximativ 1500 de angajaţi din sistemul sanitar covăsnean participă la greva japoneză declanşată luni la nivel naţional în semn de protest faţă de măsurile de reformă iniţiate de Ministerul Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.
Sindicaliştii Federaţiei Sanitas vor organiza luni o grevă de avertisment de două ore Membrii Federaţiei Sanitas vor intra în grevă de avertisment luni, între orele 8,00 şi 10,00, pentru a atrage atenţia asupra mai multor revendicări, a declarat sâmbătă prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, după întâlnirea cu conducerea Ministerului Sănătăţii pe tema contractului colectiv...
Sindicaliştii de la SANITAS au încheiat pichetul din faţa Ministerului Sănătăţii Cei aproximativ 100 de membri ai Federaţiei SANITAS din România care au pichetat luni, de la ora 10,00, sediul Ministerului Sănătăţii din Bucureşti, au încheiat la ora 12,00 acţiunea revendicativă, fără să se înregistreze niciun fel de incidente.
Lider Sanitas Mureş: Dacă guvernanţii nu găsesc soluţii la revendicări, se va recurge la măsura extremă a demisiei în bloc Liderul Sindicatului Sanitas Mureş, Ermil Giurconiu, a declarat, miercuri, că s-a decis de către Coaliţia Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate recurgerea la măsura extremă a demisiei în bloc ca formă de protest, în cazul în care nu vor fi găsite soluţii de către guvernanţi la revendicările personalului...
Nicolăescu: Participarea medicilor la greva de avertisment de luni nu are nicio bază legală Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat sâmbătă dimineaţă, după întâlnirea cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas, că din punctul său de vedere nu există nicio bază legală pentru participarea medicilor la greva de avertisment de luni dimineaţă organizată de acest sindicat.
Covasna: Posibilă întâlnire între sindicatul Sanitas şi ministrul Sănătăţii pe tema spitalelor restructurate Situaţia Spitalului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, propus spre relocare la Întorsura Buzăului, va fi discutată joi în cadrul unei întâlniri pe care reprezentanţii Sindicatului Sanitas preconizează să o aibă la Bucureşti cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pe tema spitalelor restructurate...