Cele mai citite
 


Medicii de familie nu vor semna Contractul-Cadru dacă acesta rămâne în forma iniţială
vineri, 6 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie au semnale că noul Contract-Cadru pentru 2011, amânat pentru 1 iunie, nu va suferi modificări şi în aceste condiţii nu-l vor semna, a declarat, joi, cu prilejul Forumului Medical, preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Doina Mihăilă.
"Am fost chemaţi zilele acestea la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru elaborarea Normelor de aplicare a Contractului-Cadru pentru 2011, însă nu am acceptat să lucrăm la norme câtă vreme legea care este Contractul-Cadru, adoptat printr-o Hotărâre de Guvern, nu s-a modificat", a spus dr. Mihăilă.
În plus, ea a menţionat că apar tot felul de reglementări care nu sunt discutate, ci impuse.
"Prin noile reglementări, veniturile medicilor de familie scad cu 20-25% pentru fiecare cabinet, în funcţie de gradul medicului. Prin noul sistem de informatizare al CNAS, mulţi pacienţi dispar de pe liste, Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti înscrie direct şi ea pacienţii, fără să mai treacă pe la un medic de familie. În plus a apărut şi concurenţa neloială", a adăugat dr. Doina Mihăilă.
Preşedinta Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie, dr. Rodica Tănăsescu, a făcut referire la propunerile transmise autorităţilor sanitare în legătură cu noile reglementări, pentru care se aşteaptă răspuns. Ea a adăugat că medicii de familie sunt bine organizaţi, iar medicina de familie reprezintă o specialitate care ar trebui cu adevărat să constituie baza sistemului.
"Avem o specialitate care la nevoie poate bloca sistemul. Nu ne dorim acest lucru", a afirmat dr. Tănăsescu.
Prezentă la deschiderea Forumului, preşedinta Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, Rodica Nassar, a spus că reforma din sănătate continuă, dar nu are direcţie. parlamentarul social-democrat a făcut referire la subfinanţarea cronică a sistemului de sănătate, a medicinei primare cu precădere, ale cărei fonduri, în ultimii trei ani, au fost reduse cu aproximativ 55%.
Preşedinta Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor a amintit de moţiunea simplă iniţiată de Uniunea Social Liberală referitoare la sistemul de sănătate, care are un segment important dedicat medicinei de familie şi problemelor cu care se confruntă aceasta. Moţiunea simplă intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu" va fi dezbătută luni, 9 mai, în plenul Camerei Deputaţilor, potrivit deciziei Biroului permanent al forului legislativ.
Medical Forum se desfăşoară joi şi vineri, iar temele sunt "Medicina de familie, prezent şi perspective", "Managementul cabinetului de familie", "Rolul medicului de familie în prevenţie, diagnostic precoce şi monitorizarea bolilor cronice", "Bolile acute în cabinetul medicului de familie".AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
CNAS precizează că a avut mai multe consultări cu medicii de familie privind noul Contract-cadru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, miercuri, că a avut mai multe runde de consultări cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie pe tema Contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia, încă din luna octombrie...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
Vasile Cepoi: CNAS va trebui să îşi schimbe politica - să plătească pe rezultat, nu pe volum Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va trebui să îşi schimbe politica şi să plătească serviciile medicale în funcţie de rezultatul acestora, nu în funcţie de volum, astfel încât medicul de familie să se simtă motivat să descopere anumite afecţiuni în stadiu incipient, a declarat, sâmbătă, la Târgu...
Prahova: Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu CNAS Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a anunţat, vineri, la Sinaia, preşedintele Federaţiei Patronatelor de Medicina Familiei, Doina Mihăilă.