Cele mai citite
 


Medicii susţin că se confruntă cu nerecunoaşterea asiguraţilor de către Sistemul Informatic Unic Integrat
vineri, 6 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dr. Rodica Tănăsescu, preşedinta Societăţii a Medicilor de Familie, a declarat joi pentru AGERPRES că medicii se confruntă cu respingerea asiguraţilor de către Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI).
Pacienţii îşi pierd frecvent calitatea de asigurat, pentru că protocoalele între Sistemul Informatic Unic Integrat al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi camerele de muncă, inspectoratele şcolare, casele de pensii operează tardiv datele, a susţinut Rodica Tănăsescu.
"Acest lucru afectează nu numai pacienţii, dar şi medicul, pentru că suntem culpabilizaţi, nu ni se plătesc serviciile medicale şi suntem sancţionaţi. S-a întâmplat frecvent să nu fie plătite consultaţiile din cauza sistemului informatic", a afirmat ea.
La rândul său, dr. Valeria Herdea, medic pediatru, a declarat pentru AGERPRES că se întâmplă frecvent ca nou-născuţii să nu fie recunoscuţi de sistemul informatic iar după ce părinţilor le sunt onorate reţetele, farmaciştilor să nu li se deconteze acestea pentru că sistemul nu recunoaşte numele.
"Copiii care au două luni sunt şi mai greu de recunoscut de sistem. Cei care sunt înscrişi în sisteme la externare din maternitate sunt mai uşor recunoscuţi de sistemul informatic, dar durează validarea trei-patru luni. Aceste lucruri trebuie rezolvate, pentru că sunt în defavoarea atât a pacienţilor, cât şi a medicilor şi farmaciştilor, care rămân fără plata serviciilor acordate şi decontarea reţetelor", a spus Herdea. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Pentru consultul unui pacient birocraţia este excesivă, spun medicii specialişti Medicii specialişti clujeni susţin că Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a îngreunat şi nu a simplificat munca lor, aceleaşi date fiind înscrise de medic de două ori, atât pe computer, cât şi în registrul zilnic de evidenţă, la fiecare consultaţie...
Sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate, indisponibil din cauza unor probleme tehnice Sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este indisponibil din cauza unor probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului, potrivit unei informări postate, luni, pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Cluj: CJAS a încercat să rezolve problemele oamenilor chiar şi în condiţiile blocării SIUI Cluj-Napoca, 15 ian /Agerpres/ - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj a încercat să rezolve problemele urgente ale oamenilor, chiar şi în condiţiile în care Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a fost blocat câteva zile, a declarat...
Preşedintele CASMB: Cetăţenii asiguraţi nu au nevoie de adeverinţă decât în situaţiile în care nu se regăsesc în SIUI Preşedintele-director general al Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, prof. dr. Gheorghe Iana, a declarat luni că cetăţenii asiguraţi ai CASMB nu au nevoie de adeverinţă decât în situaţiile în care nu se regăsesc în Sistemul Informatic Unic Integrat.
Rodica Tănăsescu (SNMF): Este absolut aberant să cerem declaraţii de venit de la pacienţi, nu suntem organe fiscale Conducerea Societăţii Naţionale de medicina Familiei (SNMF) a anunţat, luni, în cadrul medical Forum de la Târgu Mureş, că medicii de familie nu sunt de acord să ceară de la pacienţi declaraţii cu privire la venit şi că soluţia ar fi ca Agenţia Naţională de Administrare Fiscală să comunice veniturile...
Ion Rotaru: Sistemul informatic din sănătate a costat o sumă imensă de bani şi nu îşi dovedeşte eficacitatea Preşedintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Ion Rotaru, susţine că Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pentru implementarea căruia s-au cheltuit peste 100 de milioane de euro, este slab şi nu îşi dovedeşte eficienţa în practică.