Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii a decis prelungirea termenului de redistribuire a personalului medico-sanitar
vineri, 6 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii a decis prelungirea termenului de redistribuire a personalului medico-sanitar din unităţile sanitare reprofilate cu încă o săptămână, se arată într-un comunicat de presă transmis joi AGERPRES.
Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, într-o videoconferinţă cu direcţiile de sănătate publică din teritoriu, că la nivelul ministerului s-a hotărât organizarea unei a patra etape de redistribuire a personalului din cele 67 unităţi sanitare reprofilate.
În acest sens, vineri, Ministerul Sănătăţii va publica, pe pagina de web www.ms.ro, lista posturilor care au rămas vacante în urma derulării celor trei etape de redistribuire.
În zilele de marţi, 10 mai, şi miercuri, 11 mai, personalul medico-sanitar va putea depune opţiunile la sediile direcţiilor de sănătate publică. Redistribuirea propriu-zisă va fi realizată de direcţiile de sănătate publică în 12 şi 13 mai.
''Etapa a patra este şi ultima, de aceea vă rog să aveţi mare atenţie, astfel încât cei interesaţi să poată fi redistribuiţi. După această etapă, casele de asigurări de sănătate vor putea să rectifice şi să suplimenteze bugetele unităţilor sanitare care au preluat personal de la spitalele reprofilate'', a declarat Cseke Attila.
Ministrul Sănătăţii a precizat că vor exista aceleaşi criterii de repartiţie ca şi cele prevăzute în primele trei etape, respectiv vechimea în funcţie şi cariera profesională  desfăşurată până în prezent, pentru care fiecare angajat a primit un punctaj.
Ministerul Sănătăţii şi direcţiile de sănătate publică vor sesiza Inspectoratul Muncii în cazul managerilor care, deşi au posturi vacante în unitatea pe care o conduc, nu acceptă personalul redistribuit.
Până în prezent, peste 80% din personalul medico-sanitar din unităţile reprofilate a fost redistribuit, dar mai sunt de redistribuit 722 de persoane, dintre care 123 medici, precizează sursa citată.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Ministrul Sănătăţii a anunţat reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) care sunt reprezentantele Guvernului în teritoriu.
Cseke Attila: Ministerul Sănătăţii are un plan de restructurare a instituţiilor subordonate Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat luni la Satu Mare că are un plan de restructurare instituţiilor din subordine.
Cseke Attila: Bugetul MS pe 2011 este sustenabil şi creşte cu 8% faţă de cel din 2010 Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat luni că este mulţumit de forma bugetului de care va beneficia Ministerul Sănătăţii în anul 2011, fiindcă este prevăzută o creştere cu 8% faţă de bugetul din 2010, ceea ce va permite demararea unor programe de investiţii în domeniu.
Sepi (SANITAS): Am luat la cunoştinţă cu îngrijorare despre intenţia ministrului Sănătăţii de reorganizare a direcţiilor de sănătate judeţene Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, ne-a promis că reforma care vizează reorganizarea direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a caselor judeţene de asigurări de sănătate se va face cu consultarea, în prealabil, a Federaţiei SANITAS, urmând ca în această săptămână să semnăm un acord pe această...
Ministrul Sănătăţii şi şeful CNAS s-au întâlnit cu delegaţia FMI Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, au avut marţi o întâlnire de aproape trei ore cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de Jeffrey Franks, în cadrul căreia a anunţat că a cerut pentru sistemul de sănătate o rectificare...