Cele mai citite
 


Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, la reuniunea Consorţiului USAMV de la Cluj-Napoca
vineri, 6 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, participă, joi, la Cluj-Napoca, la lucrările Conferinţei Consorţiului Universităţilor de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din România, care se desfăşoară în perioada 4 - 8 mai, urmând să susţină o conferinţă cu tema "Proiectul de colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale", la secţiunea "Universităţile şi practica agricolă".
Lucrările Consorţiului USAMV sunt axate, joi, pe cinci teme principale - Legea Educaţiei Naţionale şi reforma în învăţământul superior, Structurile administrative ale universităţii, Organizarea învăţământului superior agricol, Clasificarea universităţilor şi Universităţile şi practica agricolă.
Prezent la reuniune, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), Cătălin Baba, a abordat tema "Organizarea şi finanţarea universităţilor", evidenţiind că instituţiile de învăţământ superior din România vor fi clasificate pe trei categorii, în funcţie de specificul activităţii, iar finanţarea lor de la buget se va face pe criterii de performanţă.
Despre clasificarea universităţilor şi ierarhizarea programelor de studiu a vorbit vicepreşedinte Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor, Titlurilor şi Certificatelor Universitare (CNADCU), Lazăr Vlăsceanu, iar consilierul Alexandru Şonea din MECTS a oferit detalii despre etapele aplicării noii Legi a Educaţiei.
Participanţii la conferinţă şi-au exprimat punctul de vedere referitor la reorganizarea universităţilor la nivel de departamente, rolul Senatului şi al Consiliului de administraţie din instituţiile de învăţământ superior, ierarhizarea programelor de studiu, masterul de cercetare şi masterul didactic, şcolile doctorale şi postdoctorale, sistemul de evaluare unitar, precum şi la Universităţile de Ştiinţele vieţii (ICA).
În cursul după amiezii, personalităţile prezente la reuniune vor vizita Ferma didactică experimentală din Cojocna a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.
Ziua de vineri a conferinţei este dedicată Politicii Agricole Comune (PAC) şi învăţământului superior agricol românesc, iar invitaţi ai reuniunii sunt preşedintele Comisiei de agricultură din Parlamentul European, Paolo de Castro, comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.
Tot vineri, USAMV va conferi, în cadrul unei ceremonii, titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar dr. Paolo de Castro de la Universitatea din Bologna, preşedintele Comisiei de agricultură din Parlamentul European. AGERPRES/(A - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Comisarul european Dacian Cioloş şi membri ai Guvernului participă la Consorţiul USAMV Consorţiul Universităţilor de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din România, care se desfăşoară la Cluj-Napoca, în premieră în ţara noastră, între 4 şi 8 mai, are ca temă "Politica Europeană Agricolă Comună şi învăţământul superior agricol", printre personalităţile care vor participa la...
Proiect de cercetare pentru adaptarea soiurilor de hamei din Germania în România Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca în colaborare cu cel mai mare producător de hamei din România, SC MORAROIND SRL, au reuşit accesarea unui fond de în valoare de 20.000 de lei în cadrul unui proiect de cercetare pentru adaptarea unor soiuri de hamei din Germania în...
Comisarul european Dacian Cioloş: Cea mai mare provocare a Politicii Agricole Comune este diversitatea Cea mai mare provocare pe care o are de rezolvat noua reformă a Politicii Agricole Comune (PAC) este diversitatea specifică celor 27 de state membre, a spus comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, vineri, în cadrul Conferinţei Consorţiului Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară...
Cercetător ştiinţific dr. Otilia Bobiş (USAMV): Mierea românească este o adevărată comoară naţională (interviu) Cercetător ştiinţific dr. Otilia Bobiş, manager la Laboratorul de controlul calităţii produselor apicole al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca şi cadru didactic asociat al instituţiei de învăţământ superior, a acordat un interviu AGERPRES în care descrie...
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Jeffrey Franks: Nu ar fi nicio tragedie dacă nu sunteţi gata să aderaţi la Zona Euro în 2015 (INTERVIU) România a realizat pentru prima oară ţinta la arierate, iar închiderea spitalelor nu a fost cerută de Fondul Monetar Internaţional, ci este o decizie a Guvernului român, a afirmat, luni, şeful misiunii FMI pentru România, Jeffrey Franks, într-un interviu acordat AGERPRES.