Cele mai citite
 


Neamţ: Distincţii pentru organizaţia umanitară 'Hilfe Osteuropa Todtnau-Seelscheid e. V.'
vineri, 6 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Neamţ, Mihai Archip, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii organizaţiei umanitare 'Hilfe Osteuropa Todtnau-Seelscheid e. V.' din Germania, cărora le-a mulţumit pentru implicare şi le-a înmânat distincţii pentru recunoaşterea meritelor.
'Au fost alături de noi atunci când am fost afectaţi de inundaţii, de dislocările masive de gheaţă de la Poiana Teiului, de alunecările de teren de la Izvorul Alb. De ajutorul acestor oameni de suflet au beneficiat unităţi medicale, instituţii de cult, unităţi de învăţământ, organizaţii neguvernamentale, firme, bursieri şi persoane fizice. Mulţumim acestei organizaţii care, prin acţiunile ei, ne demonstrează că voluntariatul este un concept care trebuie să devină din ce în ce mai familiar românilor. Ceea ce au făcut aceşti oameni inimoşi este o lecţie de implicare socială care aşează relaţiile umane profunde mai presus de profit', a menţionat, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, prefectul Mihai Archip.
Delegaţia a fost compusă din preşedintele organizaţiei, Ursula Honek, vicepreşedintele Kolner Gunter, doctorul Thomas Honeck, membru al organizaţiei şi Augusta Jumanca, preşedinte al Asociaţiei Umanitare 'Ursula Honek' Piatra Neamţ.
Organizaţia germană 'Hilfe Osteuropa Todtnau-Seelscheid e.V.' a fost prima oară în România în februarie 1990. De atunci, în fiecare an au efectuat două transporturi cu ajutoare umanitare, iar în anii cu calamităţi naturale, chiar trei transporturi. Activitatea organizaţiei şi a tuturor colaboratorilor ei este de voluntariat. Începând din anul 2004, ajutoarele aduse de organizaţia umanitară 'Hilfe Osteuropa Todtnau-Seelscheid e.V.' au fost preluate şi distribuite de Asociaţia Umanitară 'Ursula Honek' Piatra Neamţ şi filiala Piatra Neamţ a Forumului Democrat al Germanilor din România. În perioada 2004-2010, valoarea ajutoarelor se ridică la peste 1,6 milioane de euro. AGERPRES/(AS - Gabriel Apetrii)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj 2) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Fiecare copil din Piatra Neamţ contează! Sprijin în valoare de 110.000 lei pentru Maternitatea din Piatra Neamţ Piatra Neamţ, 21 noiembrie 2012 – Organizaţia Salvaţi Copiii donează secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ echipamente medicale performante în valoare de 110.000 lei, cu scopul de a contribui la reducerea mortalităţii infantile din judeţ. În 2011, rata mortalităţii infantile...
Neamţ: Peste 250 de chirurgi români dezbat la Piatra Neamţ teme medicale de actualitate Peste 250 de medici chirurgi din România participă, începând de miercuri, la Piatra Neamţ, la a 35-a ediţie a Reuniunii Chirurgilor din Moldova "Iacomi - Răzeşu" şi a 7-a Conferinţă Internaţională de Chirurgie.
Apa Serv Neamţ şi Publiserv Piatra Neamţ au achiziţionat energie electrică în Ringul energiei electrice al BRM Compania Apa Serv Neamţ şi Publiserv Piatra Neamţ au achiziţionat energie electrică în Ringul energiei electrice al Bursei Române de Mărfuri.
120 de ani de la naşterea medicului Iuliu Niţulescu Medicul Iuliu Niţulescu, membru titular al Academiei Române, s-a născut la 6 august 1895, la Piatra Neamţ. A făcut studiile liceale la Bârlad, apoi cursurile Facultăţii de Medicină din Iaşi. Beneficiar al unei burse ''Rockefeller'' şi-a continuat specializarea în probleme de nutriţie în SUA (1927-1929)...