Cele mai citite
 


PDL împarte banul public pe criterii politice, care au de-a face cu corupţia /liderul PSD/
vineri, 6 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Partidului Social Democrat /PSD, opoziţie/, Victor Ponta, a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca /nord-vest de Bucureşti/, o situaţie statistică din care reiese că banii publici alocaţi primăriilor prin Ordonanţa 7 sunt primiţi în special de localităţile cu primari PDL şi UDMR, pe criterii politice, care au legătură cu corupţia.
Victor Ponta a susţinut că ceilalţi cetăţeni, din localităţile cu primari de la alte formaţiuni politice, care nu sunt ale puterii, sunt defavorizaţi.
"Nu este nicio legătură între cum arată populaţia şi reprezentarea politică şi cum s-au dat banii. (...) Un locuitor dintr-o localitate UDMR /condusă de primare al Uniunii Democrate Maghiare din România, minor la guvernare/ primeşte 136 de lei, un locuitor de la PDL /Partidul Democrat Liberal, principal la guvernare/115 lei, un locuitor de la PSD sau PNL /Partidul Naţional Liberal, opoziţie/ 62 sau 64 de lei. Deci, în România trebuie să fii ori membru PDL, ori să ai norocul să te naşti într-o localitate UDMR sau PDL, altfel nu ai şansă să ai canalizare, să ai drum, să ai grădiniţă sau şcoală", a declarat Victor Ponta.
Situaţia prezentată de liderul social-democrat poartă titlul "Bani pentru puşculiţa PDL" şi este un proiect prin care PSD prezintă, pe baza datelor din Monitorul Oficial, modul în care sunt alocaţi banii în teritoriu.
Potrivit datelor prezentate, în timp ce PSD deţine 39% dintre primării, totuşi a beneficiat de doar 23% din sumele alocate pe baza Ordonanţei 7, iar PDL cu 31% din primării a beneficiat de 44% din sumele alocate.
"Din păcate, criteriul politic este dublat de un criteriu de corupţie. Banii se alocă primarilor PDL şi preşedinţilor de consilii PDL cu care se fac afaceri şi banii nu ajung efectiv în localitatea respectivă sau ajung jumătate, un sfert. Toate licitaţiile pentru aceşti bani sunt câştigate de firmele celor de la PDL, sunt câştigate cu preţuri supraevaluate de 3 - 4 - 5 ori. Este un circuit politico-administrativ de fraudare a banului public, iar asta în perioada în care auzim că nu sunt bani pentru profesori, spitale, nu sunt bani pentru autostradă", a susţinut Ponta.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
PSD propune un proiect de sprijinire a medicinei de familie ca răspuns la "supeficialitatea" cu care CNAS tratează acest domeniu Refuzul medicilor de familie de a semna contractul-cadru se datorează "dezinteresului şi superficialităţii cu care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate tratează domeniul asistenţei medicale primare", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, doctorul Alexandru Rafila, vicepreşedintele Dep...
Proiect pentru sprijinirea cercetării în politicile de sănătate Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa' Iaşi a lansat joi proiectul 'Studii post-doctorale în domeniul eticii politicilor de sănătate' prin care 40 de cercetători post-doctorali vor fi sprijiniţi în activitatea de cercetare transdisciplinară şi multidisciplinară.
PSD îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România Partidul Social Democrat îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România şi totodată condamnă indiferenţa, iresponsabilitatea şi aroganţa cu care noul guvern tratează această problemă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, dr. Graţiela Drăghici...
Principalele evenimente interne ale zilei de 24 iunie - Preşedintele Klaus Iohannis a avut consultări, la Palatul Cotroceni, cu premierul Dacian Cioloş, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi liderii partidelor politice, pe tema rezultatelor referendumului din 23 din Marea Britanie prin care s-a votat ieşirea ţării din UE (Brexit).
Marko Bela: Opoziţia face o greşeală enormă crezând că pentru UDMR contează numai puterea (interviu) Vicepremierul Marko Bela a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că opoziţia face o greşeală "enormă" crezând că pentru UDMR importante sunt numai puterea şi guvernarea, catalogând drept "infantile" afirmaţiile liderilor Uniunii Social Liberale (USL), care spun că, dacă UDMR nu va trăda acum puterea...