Cele mai citite
 


Preşedintele CJ Botoşani acuză consilierii judeţeni ai opoziţiei de politizarea necorespunzătoare a administraţiei
vineri, 6 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Mihai Ţâbuleac, acuză consilierii judeţeni de 'politizare necorespunzătoare' a actului administrativ. El şi-a manifestat, joi, într-o conferinţă de presă, nemulţumirea faţă de votul dat, marţi, de consilierii judeţeni împotriva proiectului de comasare a spitalelor din judeţ.
'A existat o disponibilitate de a explica, de a analiza riscurile, avantajele şi dezavantajele. Chestiunea este că, atunci când explici ceva, trebuie să ai şi un interlocutor care să priceapă. Uneori, din nefericire, dăm dovadă de prea multă încăpăţânare', a afirmat şeful CJ.
Mihai Ţâbuleac susţine că problema comasării spitalelor este extrem de importantă în procesul de clasificare pe care îl va face Ministerul Sănătăţii şi în baza căruia va fi asigurată finanţarea pentru fiecare unitate spitalicească în parte.
Preşedintele CJ speră ca opoziţia (PNL şi PSD), care a votat împotriva comasării, să revină asupra deciziei şi să iniţieze, în perioada imediat următoare, un nou proiect de comasare a spitalelor.
Aproximativ 100 de cadre medicale şi pacienţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani au protestat, joi dimineaţă, în faţa unităţii, în semn de nemulţumire faţă de decizia autorităţilor judeţene de a refuza comasarea spitalelor din judeţ. Acţiunea a fost organizată de Sindicatul Sanitas din Spitalul Judeţean, pe motiv că menţinerea spitalului în forma actuală nu va permite clasificarea într-o categorie superioară şi va pierde finanţarea actuală. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Spitalul Judeţean "Mavromati" aşteaptă aprobarea noii structuri organizatorice după comasare Noua structură organizatorică a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani, rezultată din comasarea cu Spitalul de Copii, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi Spitalul de Psihiatrie, nu a fost aprobată de Ministerul Sănătăţii, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele...
Botoşani: Proteste la Spitalul Judeţean "Mavromati" faţă de respingerea comasării Aproximativ 100 de cadre medicale şi pacienţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani au protestat, joi dimineaţă, în faţa unităţii, în semn de nemulţumire faţă de decizia autorităţilor judeţene de a refuza comasarea spitalelor din judeţ.
Botoşani: Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' vor participa la şedinţa CJ în care se va discuta comasarea Toţi medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' Botoşani vor participa, joi, la şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) în cadrul căreia va fi dezbătut proiectul de hotărâre privind comasarea unităţii medicale cu alte trei spitale de interes judeţean. Medicul Gheorghe Apetroaie a declarat, luni,...
Botoşani: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă infirmă o eventuală culpă medicală în cazul bebeluşului mort în Maternitate Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani exclude varianta unei culpe medicale în cazul nou-născutului care a murit, pe 3 septembrie, în timp ce se afla în Maternitate.
Botoşani: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati a demisionat Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, Viorel Iliuţă, a demisionat din funcţie luni pe fondul problemelor financiare ale unităţii.
Botoşani: Managerul SJU propune transferul secţiei locale din oraşul Săveni către autorităţile locale Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, Corneliu Mihai, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că va propune ca secţia exterioară din Săveni a unităţii medicale să fie transferată autorităţilor locale, pentru a fi transformată în spital orăşenesc.