Cele mai citite
 


Preşedintele Traian Băsescu a transmis un mesaj de condoleanţe familiei militarului român căzut la datorie în Afganistan
vineri, 6 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a transmis joi un mesaj de condoleanţe familiei militarului Lixandru Constantin-Laurenţiu, care şi-a pierdut viaţa în timpul unei misiuni de patrulare în teatrul de operaţii din Afganistan.
"Cu un mare sentiment de pierdere am primit vestea dispariţiei caporalului Lixandru Constantin-Laurenţiu, căzut la datorie în timpul unei misiuni de patrulare în Provincia Zabul. În aceste momente de durere, doresc să prezint omagiile mele familiei greu încercate şi colegilor eroului căzut la datorie şi, în acelaşi timp, să-mi exprim respectul pentru curajul şi devotamentul de care a dat dovadă caporalul Lixandru Constantin-Laurenţiu în serviciul păcii şi al securităţii", afirmă şeful statului în mesajul de condoleanţe.
Caporalul Constantin-Laurenţiu Lixandru din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab" a căzut la datorie joi în provincia Zabul din Afganistan. Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, caporalul a fost rănit grav în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, în timpul desfăşurării unei misiuni de patrulare pe autostrada A1. El a fost transportat de urgenţă la spitalul militar din baza Lagman, unde a decedat în pofida eforturilor depuse pentru salvarea vieţii sale. Militarul, în vârstă de 30 ani, era căsătorit şi nu avea copii. AGERPRES/(AS, Karina Olteanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MApN:Trupul neînsufleţit al sublocotenentului post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru va fi adus duminică în ţară Trupul neînsufleţit al sublocotenentului post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru, căzut la datorie în timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, va fi repatriat cu o aeronavă militară a Forţelor Aeriene Române, care va ateriza duminică, 8 mai, în jurul orei 14.00, la Flotila 90 Transport Aerian...
Spitalul Militar, distins de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Mare Ofiţer Preşedintele Traian Băsescu a conferit Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr.Carol Davila" Ordinul Meritul Sanitar în grad de Mare Ofiţer, se arată într-un decret publicat, luni, în Monitorul Oficial.
Spitalul Militar, la 180 de ani, distins de preşedintele Băsescu cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Mare Ofiţer Preşedintele Traian Băsescu a conferit Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr.Carol Davila" din Bucureşti Ordinul Meritul Sanitar în grad de Mare Ofiţer, se arată într-un decret publicat, luni, în Monitorul Oficial.
Florinel Enache, militarul rănit în Afganistan, vizitat în spitalul din SUA de Barack Obama, soseşte în ţară Florinel Enache, militarul rănit în Afganistan în urmă cu un an în timp ce executa o misiune de cercetare terestră şi securizare a unui obiectiv pe A1, va sosi miercuri în ţară după un lung tratament la Centrul Naţional Medical Militar "Walter Reed", din Statele Unite ale Americii, acesta fiind întâmpinat...
Băsescu:Cazul de la Spitalul de Arşi nu e izolat;cât timp mafia din sănătate blochează introducerea cardurilor sistemul va fi fraudat Preşedintele Traian Băsescu susţine că ceea ce s-a întâmplat la spitalul Clinic de Urgenţă de chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri nu este un caz izolat şi că atât timp cât mafia din sănătate blochează introducerea cardurilor de sănătate sistemul va fi în continuare fraudat.
Traian Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.