Cele mai citite
 


Teleorman: Colegiul Judeţean al Medicilor a început ancheta privind moartea unui copil
vineri, 6 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Biroul executiv al Consiliului judeţean al Colegiului Medicilor (CM) Teleorman a dispus începerea unei anchete disciplinare în vederea soluţionării "cu celeritate şi maximă corectitudine a suspiciunii de malpraxis" ce planează asupra unui ortoped de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria.
Potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES, CM Teleorman "va solicita şi reţine toate înscrisurile medicale care pot fi folosite ca probe şi declaraţii de la persoanele care au legătură directă cu cazul".
"Numai după administrarea şi analizarea acestora, comisia de disciplină a CM va constata dacă faptele şi împrejurările au constituit ori nu o abatere de la practica medicală sau deontologia profesională", se mai precizează în comunicat.
În acest caz, o familie din comuna Ţigăneşti acuză medicul ortoped de la spitalul din Alexandria că fiul lor de 11 ani, un copil cu handicap de gradul I, a murit pentru că gipsul pus de doctor, în urma unei fracturi, i-a provocat băiatului o infecţie şi apoi septicemie. AGERPRES/(AS - Ştefan Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Ancheta epidemiologică la şcoala din Alexandria a confirmat inexistenţa focarului TBC Ancheta epidemiologică demarată la Şcoala gimnazială nr.6 din municipiul Alexandria după ce un cadru didactic a fost diagnosticat cu TBC a confirmat că nu există un focar de infecţie, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman, Mioara Comana.
Olt: Medicul Tusciuc va fi reîncadrat la Spitalul Slatina Medicul ortoped Mircea Tusciuc, cercetat penal şi de Colegiul Medicilor în cazul morţii unui copil de 9 ani ca urmare a unei fracturi la mână, va fi reîncadrat la Spitalul Judeţean de Urgenţe Slatina în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive a Tribunalului Olt care a anulat decizia spitalului de...
Hunedoara: Colegiul Medicilor s-a autosesizat în cazul pacientei operate greşit, la spitalul din Petroşani Colegiul Medicilor (CM) Hunedoara a declanşat propria anchetă în cazul medicului ortoped de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, acuzat de familia unei paciente că ar fi operat-o la ambele picioare, deşi numai unul era fracturat.
Sancţiuni în cazul copilului operat la Spitalul Gr. Alexandrescu şi intrat în comă Comisia de anchetă instituită la Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu' în cazul copilului de 9 ani şi 6 luni din Craiova, care, în urma unei intervenţii chirurgicale, a intrat în comă, a decis suspendarea şefului de secţie, conf. dr. Ion Bâscă, pentru gestionarea deficitară a acestui caz complex.
Raed Arafat: Cazul de la Bistriţa, un caz clasic de malpraxis Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat joi, referindu-se la cazul fetiţei de patru ani decedată în urma unei entorse, la Cluj, că este vorba despre un caz clasic de malpraxis care va fi transferat Colegiului Medicilor din România.
Teleorman: Demersuri pentru modernizarea blocului operator de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman a aprobat indicatorii şi documentaţia tehnico-economică pentru obiectivul de investiţii "Modernizare bloc operator la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria", valoarea totală a lucrărilor fiind de peste 2,6 milioane de lei.