Cele mai citite
 


Tinerii de 25-35 de ani trec prematur printr-o 'criză a vârstei de mijloc'
vineri, 6 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr semnificativ de tineri adulţi, ajunşi la 20 - 30 de ani, se confruntă deja cu o adevărată 'criză a vârstei de mijloc', deşi sunt, în principiu, în floarea vârstei, relatează în ediţia de joi cotidianul britanic Daily Mail.
Cercetătorii susţin că de vină pentru aceste 'simptome' sunt tocmai gama largă de opţiuni aflate la dispoziţia tineretului de azi.

În mai mare măsură decât în generaţiile precedente, un important număr de adulţi tineri tind să resimtă anxietate ori depresie când sunt puşi în faţa unor alegeri sau pot avea senzaţia că sunt 'încorsetaţi' într-o căsnicie sau într-un job care nu li se potriveşte.

Dr. Oliver Robinson, de la Universitatea Greenwich, a remarcat, după ce a intervievat 50 de persoane între 25 şi 35 de ani, că problema pare să fie generată de faptul că 'în ziua de azi, la începutul vieţii de adult ai mai multă libertate de opţiune decât mai demult'.

'Există mai multă fluiditate pe piaţa muncii, în privinţa căsătoriei sau a alternativelor la căsătorie, fluiditate care se traduce prin faptul că schimbările majore în viaţă sunt din ce în ce mai acceptate. În trecut, o schimbare majoră în plan existenţial se producea de regulă la vârsta de mijloc', a explicat dr. Robinson.

La apariţia precoce a acestei crize poate contribui şi presiunea resimţită de tineri de a se ridica la înălţimea aşteptărilor părinţilor. 'Oamenii simt nevoia acută de a se angaja, de a face bani şi de a obţine succesul cât mai repede' - spune dr.Robinson. Mai mult, astăzi tinerii de 20-30 de ani vor 'să aibă totul' şi nu se mulţumesc cu o viaţă 'mediocră, convenţională'.

'Astăzi, un tânăr poate schimba cinci locuri de muncă până la 30 de ani. Intră într-o lume diferită, care, deşi îi dă o paletă mult mai largă de opţiuni, în acelaşi timp îi creşte sentimentul de nesiguranţă. Persoanele care sunt întreprinzătoare şi flexibile se descurcă mai bine, dar ceilalţi mai puţin' - a arătat la rândul său Cary Cooper, profesor de psihologie la Universitatea Lancaster.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Durerile de cap: tipuri, cauze, consecinte Cefaleea sau durerea de cap este unul dintre cele mai frecvente simptome din patologia umana. Initial este considerata ca un fapt aproape banal, apanaj al vietii stresante si suprasolicitante pe care o traim. Bolnavii se autotrateaza, la sfatul prietenilor, colegilor sau la recomandarile foarte insistente...
Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiei Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiilor, susţin reprezentanţii Fundaţiei Ana Aslan Internaţional.
Cea mai importantă conferință interdisciplinară pe tema stresului, anxietății și depresiei a intrat pe ultima sută de metri -Ultima săptămână de înscrieri cu taxă redusă la SAD 2016 Cel mai important eveniment interdisciplinar pe tema stresului, anxietății și depresiei dedicat specialiștilor în sănătate a intrat pe ultima sută de metri. Pe 13-14 mai peste 300 de profesioniști în sănătate din numeroase specialități medicale sunt așteptați la București-Hotel Ramada Parc...
Sondaj IRES: Românii se tem de război şi de criza economică şi văd în corupţie cea mai mare problemă România este percepută de locuitorii săi ca fiind o ţară nesigură, care pe termen scurt se confruntă cu riscul unui război, iar pe termen mediu şi lung, cu cel al unei crize economice cronicizate, relevă rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES)...
În vremuri de criză, unele mame se poartă mai aspru cu copiii lor (studiu) În vremuri de criză economică, anxietatea le determină pe mamele cu un anumit profil genetic să se poarte mai aspru cu copiii lor, chiar dacă nu sunt direct ameninţate de recesiune, arată un studiu american publicat luni, relatează AFP.
SUA: apar probleme de sănătate mintală în rândul supravieţuitorilor uraganului Sandy Pe măsură ce comunităţile lovite de uraganul Sandy îndepărtează pagubele fizice, o nouă criză îşi face apariţia: traumele mentale şi emoţionale suferite de victimele furtunilor, inclusiv copii, relatează Associated Press.