Cele mai citite
 


Vâlcea: Peste 27 milioane de lei pentru infrastructura turistică a staţiunii Băile Govora
vineri, 6 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alei de promenadă, punţi pietonale, un amfiteatru sunt printre obiectivele proiectului european în valoare de 22,7 milioane lei semnat joi de primarul din Băile Govora, Mihai Mateescu, şi reprezentantul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.
"Acest proiect de infrastructură turistică urmăreşte să adauge spaţiilor existente o "agresivitate" care să incite turistul, să-l atragă, să-i stârnească interesul şi curiozitatea. Finalizarea lucrărilor va adăuga "poveste" locului şi acea dimensiune spirituală care împlineşte dimensiunea istorică, deja pregnantă, a Parcului Central. De altfel, Govora este considerată "Sighişoara Sudului" şi pe drept cuvânt este una dintre cele mai cunoscute staţiuni interbelice, unde toată aristocraţia şi burghezia română venea la aerosoli. Govora era cotată la bursa de la Paris. Campionatul naţional de bridge aici se desfăşura. Primele cabriolete, decapotabilele vremii, pe străzile Govorei şi-au făcut simţită prezenţă. Comunismul a distrus acest spirit, noi îl refacem", a declarat, pentru AGERPRES, Mihai Mateescu.
Într-un an de zile, parcul realizat de peisagistul elveţian Emil Pinard va avea o fântână arteziană în cascade, pe o lungime de 500 de metri, apa urmând să cadă, luminată, de sub Pavilionul Băilor.
Tot în parc va fi amenajat un amfiteatru de vară, o pistă de role, şi lampadare pe alei.
"Parcul va pune în evidenţă hotelul Palace, care împlineşte 100 de ani, cinematograful haritean, printre primele din România, unde va fi reluat campionatul de bridge. Toate statuile, zona castanilor, foişoarele vor fi reamenajate. Nu uităm chioşcul de muzică ce va fi reconstruit în întregime din lemn, în stilul de început al secolului XX", a adăugat edilul govorean.
În proiect, un capitol distinct îl ocupă pârâul Hinţa, care străbate staţiunea. Acesta va avea două alei de promenadă pe ambele maluri, luminate rustic, la care se adaugă şase pasarele din lemn.
Tot în proiect intră şi aleea de cură, care merge prin pădure 1.377 de metri şi care va fi refăcută în totalitate, astfel încât turistul ce vine la apele iodate şi bromurate să beneficieze de o cură de aerosoli.
Potrivit specialiştilor, Băile Govora este singura staţiune din România şi a doua din Europa unde raportul dintre aeroionii negativi şi cei pozitivi este egal cu 1. Acest raport confirmă faptul că aerul atmosferic, alături de tratamentul medical, contribuie la vindecarea afecţiunilor respiratorii, situând din acest punct de vedere pe locul întâi pe ţară acest aşezământ balnear.
Potrivit lui Mihai Mateescu, staţiunea Băile Govora dispune de 800 de locuri de cazare şi este singura din ţară în care se află ape minerale cu o compoziţie chimică diferenţiată - ape sărate iodurate, bromurate, ape sărate sulfuroase foarte concentrate, etc. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Primăria din Băile Govora propune 25 ha de teren intravilan pentru potenţialii investitori Primăria staţiunii vâlcene Băile Govora propune un teren de 25 de ha situat în intravilan pentru investiţii în turism, a declarat, luni, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Mihai Mateescu.
Vâlcea: O companie din China a concesionat 20 de hectare în Băile Govora la o licitaţie internaţională O clinică de acupunctură şi un spital de recuperare cardio-vasculară, un hotel de 5 stele şi un sat de vacanţă sunt investiţiile pe care un concern din China îşi propune să le realizeze pe suprafaţa de 20 de hectare de teren concesionată în Băile Govora. Licitaţia internaţională câştigată de concernul...
Vâlcea: Izvoarele medicale din staţiunile balneare ale judeţului sunt complet funcţionale Izvoarele medicale din staţiunile balneare Olăneşti, Călimăneşti şi Govora sunt complet funcţionale, apele au fost verificate şi sunt în parametrii, au precizat pentru AGERPES primarii celor trei staţiuni vâlcene.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
2011 - anul record al numărului de turişti în staţiunile vâlcene Diversificarea ofertelor proprietarilor de hoteluri şi pensiuni de pe Valea Oltului a determinat o creştere a fluxului de turişti în zonă, autorităţile locale spunând că anul 2011 este unul record pentru numărul celor care au preferat să îşi petreacă vacanţele în Vâlcea.
EXCLUSIV La Techirghiol, o tânără a inventat reţeta succesului de marcă din apa şi nămolul lacului Povestea Oanei Stan, master în marketing internaţional la London Regent's University, scrisă chiar în aceste zile de protagonistă, concurează multicentenara legendă a turcului Techir şi a muribundului său măgar, ce a certificat prima dată efectele terapeutice ale nămolului şi apei saline de Techirghiol...