Cele mai citite
 


Vrancea: Dosarele pentru clasificarea spitalelor, depuse de managerii acestora la DSP
vineri, 6 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerii celor cinci spitale vrâncene au depus dosarele în care şi-au autoevaluat unităţile spitaliceşti la sediul Direcţiei de Sănătate Publică.
Reprezentanţii DSP Vrancea au obligaţia să trimită dosarele către Ministerul Sănătăţii, pentru ca spitalele să fie clasificate în funcţie de competenţă.
"Am primit dosarele de autoevaluare de la toţi managerii spitalelor din Vrancea. Noi le vom studia ca să vedem dacă datele sunt corecte şi până pe 9 mai le vom trimite la Ministerul Sănătăţii", a declarat, joi, pentru AGERPRES, Cătălin Graur, directorul DSP Vrancea.
Potrivit clasificării stabilite de Ministerul Sănătăţii, judeţul Vrancea nu va avea niciun spital cu grad foarte înalt de competenţă.
Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Focşani va fi singurul care va deţine cel mai mare grad de competenţă, respectiv categoria III, cu nivel de competenţă mediu pentru afecţiuni cu grad mediu de complexitate.
Celelalte spitale vrâncene se vor încadra în categoriile IV ori V. Singurul spital de monospecialitate din Vrancea, mai exact cel de Psihiatrie Cronici din Dumbrăveni, care este vizat de măsura Ministerului Sănătăţii privind comasarea, se va încadra în nivelul V de competenţă.
Spitalul din Vidra, o altă unitate spitalicească vizată de comasare, corespunde nivelului IV de competenţă. AGERPRES/(AS - Valentin Moisa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Oprişan preia spitalele doar atunci când acestea nu vor mai avea datorii Focşani, 14 sept /Agerpres/ - Preşedintele Consiliul Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a declarat, marţi, că nu va fi de acord cu preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani, precum şi a spitalelor comunale din Vidra şi Dumbrăveni, până când Ministerul Sănătăţii nu va plăti la...
Vrancea: Unitatea de transfuzii a SJU Focşani nu are autorizaţie de funcţionare; se desfăşoară un program de conformare Unitatea de Transfuzii a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani nu are autorizaţie de funcţionare, dar se află într-un program de conformare care se va desfăşura până la finele lunii octombrie, a declarat pentru AGERPRES Cătălin Graur, directorul executiv al Direcţiei pentru Sănătate Publică Vrancea...
Vrancea: Dezinfecţie la o şcoală din Focşani, după ce 11 elevi au fost diagnosticaţi cu angină streptococică O operaţiune de dezinfecţie s-a efectuat, joi, la Şcoala nr. 2 'Ion Basgan' din Focşani, urmare a a faptului că medicii au diagnosticat 11 elevi cu angină streptococică.
Vrancea: Verificare la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani O echipă de control a început, joi, un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani, acţiunea vizând identificarea nivelului de acoperire cu medicamente şi materiale sanitare.
Vrancea: Persoane dializate cazate la Spitalul Judeţean; circulaţie restricţionată din Focşani către Buzău Un număr de 18 persoane care au făcut, sâmbătă şi duminică, dializă au fost cazate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani.
Vrancea : Primul caz de gripă diagnosticat în acest an în judeţ Primul caz de gripă diagnosticat clinic în acest an în Vrancea a fost confirmat, miercuri, în baza rezultatelor primite de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, unde fuseseră trimise spre analiză probe recoltate după examenul clinic efectuat de medici din Focşani, a declarat medicul Marina Maiorov...