Cele mai citite
 


Pensionarii timişoreni cer redeschiderea Clinicii de Balneofizioterapie
marţi, 14 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Timişoara, 14 iul /Agerpres/ - Peste 250 de pensionari din Timişoara au semnat un memoriu pe care i l-au înaintat marţi prefectului Mircea Băcală, cerându-i sprijinul pentru redeschiderea Clinicii de Balneofizioterapie din oraş, cea mai mare din vestul ţării, unde beneficiau, printre altele, de două bazine cu apă termală, care au fost închise în luna mai, transmite corespondentul AGERPRES.

Silvia Petre, vicepreşedinta Uniunii Generale a Pensionarilor Timiş, a declarat că vârstnicii, categoria cea mai afectată de boli degenerative reumatismale, nu îşi mai pot permite să se trateze. Pe lângă ei, aici mai veneau săptămânal, pentru recuperare, zeci de persoane care au suferit accidente.

"Până acum, bătrânii bolnavi îşi mai puteau alina suferinţele acestea degenerative în oraş. Se cunoaşte faptul că pensionarii nu au bani suficienţi să meargă în staţiuni să se trateze iar unii chiar nu se pot deplasa în alte localităţi. Clinica aceasta era foarte bună pentru ei" - a spus Petre.

În Clinica de Recuperare balneo din Timişoara, suferinzii beneficiau de duşuri subacvatice, băi kinetice, băi cu bule sau împachetări cu parafină.

Potrivit dr. Octavian Creţu, managerul Spitalului Municipal Timişoara, de care aparţine Clinica de Balneofizioterapie, unitatea medicală a fost închisă din cauza lipsei de fonduri pe 2009. Pe de altă parte, în instanţă există un dosar pe rol, deoarece imobilul în care îşi desfăşura activitatea clinica este revendicat de foştii proprietari, motiv pentru care în ultimii doi ani nu au mai putut avea loc investiţii în lucrări de reparaţii şi întreţinere.

De altfel, înainte de închiderea celei mai mari clinici de balneofizioterapie din vestul ţării pacienţii se plângeau de starea avansată de degradare a aparaturii: biciclete vechi de peste 100 de ani, saltele rupte şi cozi de mătură pe post de bastoane. Tot ce a primit clinica în ultimii 20 de ani au fost două mese de recuperare şi câteva saltele de proastă calitate, provenite din donaţii. AGERPRES/(Otilia Halunga)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tratament balnear, asigurări de sănătate şi bilete de odihnă, prevăzute în proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice Proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice, trimis Parlamentului, prevede, pentru asiguraţi şi pensionari, trei categorii de drepturi sociale, şi anume tratament balnear, altul decât cel care, potrivit legii, se suportă de la bugetul fondului unic de asigurări sociale de sănătate, bilete...
Peste 10.000 de cereri pentru bilete de tratament Târgu Mureş, 3 iul /Agerpres/ - Directorul coordonator adjunct al Casei de Pensii Mureş, Dan Eugen, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că pensionarii din judeţ au solicitat de două ori mai multe bilete de tratament decât există, pentru staţiuni precum Sovata, Covasna, Băile Felix, Vatra...
Îmbulzeală la depunerea cererilor pentru bilete de tratament Zalău, 1 iul /Agerpres/ - Sute de pensionari s-au prezentat miercuri, la prima oră, la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Sălaj, pentru a-şi depune printre primii cererea pentru un bilet de tratament aferent lunii august.
Sibiu: Şefa Secţiei de Fizioterapie de la Spitalul Judeţean a adus bani şi aparatură la spital, în loc să meargă la privat Medicul şef al Secţiei de Fizioterapie I din Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu, dr. Florina Popa, în loc să îşi deschidă cabinet privat sau să lucreze într-o clinică privată, a ţinut în viaţă în ultimii 16 ani secţia, aducând bani şi aparatură modernă de acasă, investiţii care se cifrează la mii de...
Vremea si reumatismul Dr. Simona Huică - medic specialist reumatologie - Centrul Medical MEDAS vorbeşte despre influenţa negativă pe care vremea o poate avea asupra celor suferinzi de reumatism. Variaţiile de presiune atmosferică, care depind de condiţiile meteo, influenţează simptomele reumatismului. În forme severe, ...