Cele mai citite
 


Brăila: Laborator de antibiogramă în Spitalul Judeţean
sâmbătă, 7 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va avea un laborator de antibiogramă, investiţie considerată necesară pentru reducerea cheltuielilor cu medicamentele în spital, după cum a declarat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, vineri, în cadrul unei conferinţe.
'Suntem în discuţii avansate privind înfiinţarea acestui laborator de antibiogramă, care va duce, cu siguranţă, la scăderea consumului de medicamete în spital. Cu ajutorul antibiogramei, doctorii pot stabili exact ce antibiotic trebuie să prescrie în fiecare caz medical în parte şi nu va mai aplica pe acelaşi bolnav două-trei medicamente pentru a rezolva situaţia', a declarat Stancu.
Preşedintele CJ a precizat că investiţia în înfiinţarea laboratorului de antibiogramă face parte din planul de reducere a cheltuielilor în spital, deoarece analizele făcute aici le vor permite să spună cu exactitate despre ce virus este vorba în fiecare situaţie în parte şi să prescrie medicamentul corect.
Antibiograma este analiza care testează în laborator antibioticul la care este sau nu sensibil un microb cauzator de boală, iar în raport de rezultatul antibiogramei, medicul stabileste cel mai indicat sau cele mai indicate antibiotice în vederea tratării bolii.
Tot în scopul reducerii cheltuielilor, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a fost înfiinţată Comisia Medicamentelor, formată din mai mulţi medici din spital, care vor stabili de comun acord ce medicamente vor fi achiziţionate de către instituţia spitaliceacă.
'Prin înfiinţarea Comisiei Medicamentelor s-a raţionalizat şi consumul de medicamente în spital. Până acum, fiecare doctor avea distribuitorul lui. Trebuie să terminăm cu sacoşele la doctorul X şi Y. Cred că înţelegeţi ce vreau să spun şi nu este nicio noutate. Încercăm să scoatem toţi distribuitorii din spital, nu au ce să mai caute în spital. Ei trebuie să aibă treabă doar cu conducerea spitalului, cu Comisia Medicamentelor', a mai spus Stancu.
Preşedintele CJ Brăila a mai spus că Spitalul Judeţean de Urgenţă este cu plăţile la zi în ceea ce priveşte achiziţionarea de medicamente iar la ultima aprovizionare "s-au descărcat două TIR-uri de s-au curbat poliţele farmaciilor sub greutatea medicamentelor", deci nu se pune problema ca pacienţii să vină cu medicamente sau materiale sanitare de acasă. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Celule solare şi senzori de mişcare, în spitalele administrate de CJ Consiliul Judeţean Brăila vrea să instaleze în spitalele pe care le are în administrare celule solare pentru încălzirea apei şi sisteme de iluminat pe bază de senzori de mişcare, investiţii necesare pentru reducerea cheltuielilor cu utilităţile.
Brăila: Reducere cu 70% a facturii la energie electrică în Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila va fi dotat cu un sistem de iluminat pe bază de senzori de mişcare, care va reduce cu 70% factura la energie electrică, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: A fost finalizată Secţia de Balneofizioterapie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Secţia de Balneofizioterapie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, investiţie de peste 1,3 milioane de lei, este gata, iar în perioada următoare se fac demersuri pentru ca aceasta să devină secţie clinică, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţă a înfiinţat Comisia Medicamentelor Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a înfiinţat Comisia Medicamentelor, formată din mai mulţi medici din unitatea sanitară, care vor stabili de comun acord ce medicamente vor fi achiziţionate de instituţie.
Brăila: Laser Argon pentru tratarea retinopatiei diabetice, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va fi dotat cu Laser Argon pentru tratamentul retinopatiei diabetice, aparat ultraperformant care poate costa până la 100.000 de euro, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Centru medical de oncologie şi radioterapie de peste un milion de euro la Spitalul Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va avea un centru medical de oncologie şi radioterapie, investiţie în valoare de peste un milion de euro, care va fi asigurată din bugetul Consiliului Judeţean şi din fondurile proprii ale spitalului.