Cele mai citite
 


Bucureştenii, invitaţi duminică la Crosul Zilei Naţionale a Inimii, în Parcul Tineretului
sâmbătă, 7 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul Regional Bucureşti al Institutului Naţional de Sănătate Publică şi Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie îi invită duminică pe bucureşteni în Parcul Tineretului, la a 16-a ediţie a Crosului Zilei Naţionale a Inimii.
Potrivit unui comunicat remis vineri de Institutul Naţional de Sănătate Publică Bucureşti, începând cu ora 13,00, toţi cei interesaţi de sănătate, frumuseţe şi viaţă sunt invitaţi "la o alergare care se doreşte începutul unei mişcări sistematice pentru sănătate pentru cât mai mulţi dintre ei".
În ambianţa Crosului, personal medical va oferi măsurări de tensiune arterială, de greutate şi procentaj de grăsime corporală, va distribui reviste, cărţi şi pliante de sănătate, vor consilia cardio-preventiv pe cei interesaţi a evita un atac de cord.
Organizatorii crosului şi Asociaţia Mens Cordis anunţă şi premii 'bune pentru sănătate'.
"Vom atrage atenţia pacienţilor cronici sau celor în curs de recuperare, pentru care medicii au recomandat o anumită doză de mişcare asociată tratamentului medicamentos, că doza - parte a tratamentului global - nu este facultativă, ci trebuie 'luată' cu aceeaşi consecvenţă ca şi pilula zilnică, desigur, în condiţiile de autocontrol sau supraveghere de specialitate prescrise în schema de tratament", subliniază în comunicatul citat prof. dr. Radu Negoescu.
Ziua Naţională a Inimii se celebrează în fiecare an pe 4 mai iar în 2011 focalizează pe mişcarea pentru sănătate, sub sloganul 'Aleargă pentru inimă, sănătate şi viaţă!'.
"Este binecunoscut că mişcarea pentru sănătate reprezintă panaceul universal, medicamentul aproape gratuit la îndemâna tuturor pentru a-şi îmbunătăţi sănătatea, a-şi corecta defectele de caracter. Dr. Harry Rutter (2007) defineşte mediul sănătos de viaţă drept acela ce promovează: activitatea fizică, bunăstarea, accesibilitatea (bunurilor materiale şi culturale), independenţa, angajarea socială, legăturile sociale solide, ambianţa estetică, fiind echitabil (cu referire la ambianţa socială) şi verde (cu referire la ambianţa naturală). Recomandările Societăţii Europene de Cardiologie prevăd 30 de minute mişcare pentru sănătate în cele mai multe zile ale săptămânii pentru a ne menţine forma fizică şi mentală", se mai arată în comunicat. AGERPRES /(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crosul Inimii se desfăşoară în Parcul Tineretului Crosul Inimii, ajuns la cea de-a XV-a ediţie, va avea loc duminică în Parcul Tineretului cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, care se celebrează anual la 29 septembrie.
Crosului Inimii, duminică, în Parcul Tineretului Crosul Inimii, ajuns la cea de-a XV-a ediţie, va avea loc duminică în Parcul Tineretului cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, care se celebrează anual la 29 septembrie.
Bucureştenii, aşteptaţi duminică la Crosul Zilei Mondiale a Inimii Bucureştenii sunt aşteptaţi duminică în Parcul Tineretului la a 14-a ediţie a Crosului Zilei Mondiale a Inimii, organizat de Centrul Regional Bucureşti al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) şi Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie (ASEF).
Crosul Zilei Naţionale a Inimii se va desfăşura duminică în Parcul Tineretului Cea de-a XIX-a ediţie a Crosului organizat cu ocazia Zilei Naţionale a Inimii se va desfăşura duminică în Parcul Tineretului începând cu ora 12,30, informează un comunicat de presă al Institutului Naţional de sănătate publică.
În Parcul Tineretului s-a alergat pentru o inimă sănătoasă Institutul Naţional de Sănătate Publică prin Centrul Regional Bucureşti (CRSPB) şi Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie (ASEF) au invitat duminică bucureştenii să facă mişcare cu mic şi mare în Parcul Tineretului, pentru a marca Crosul aniversar al Zilei Mondiale a Inimii.
Cros pentru sănătate Bucureşti, 24 sep /Agerpres/ - Institutul Naţional de Sănătate Publică - Centrul Regional Bucureşti (CRSPB) şi Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie (ASEF) invită bucureştenii duminică, în Parcul Tineretului, la ora 13,00, la Crosul de toamnă al Inimii.