Cele mai citite
 


Campanie pentru motivarea medicilor rezidenţi să-şi urmeze stagiul în ţară
sâmbătă, 7 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Charity For Community lansează luni, 9 mai, campania intitulată "Medicină ca Afară" ce are ca scop motivarea medicilor rezidenţi să efectueze rezidenţiatul în România şi să nu mai părăsească ţara pentru a efectua acest stagiu, se arată într-un comunicat remis vineri AGERPRES de organizatori.
Evenimentul se alătură campaniei "Vreau o Ţară ca Afară" lansată de formaţia Vunk împreună cu care organizatorii au convenit că vor derula o acţiune comună.
Principalul motiv al absolvenţilor de medicină de a efectua stagiul de rezidenţiat în altă ţară este în primul rând salariul obţinut.
Salariile medicilor rezidenţi din România sunt foarte mici, neputând să asigure cel puţin un trai decent. Astfel, majoritatea medicilor rezidenţi sunt nevoiţi, pentru a se putea întreţine, să obţină şi o a doua slujbă, lucru care le scade randamentul ca şi medici, ceea ce poate afecta starea de sănătate a pacienţilor sau chiar viaţa acestora.
Campania îşi propune cumularea procentului de 2% din impozitul angajaţilor din domeniul medical şi nu numai, fondurile obţinute fiind oferite sub forma unor indemnizaţii medicilor rezidenţi ce se vor înscrie în program, în limita fondurilor de care va dispune asociaţia.
Având în vedere actuala legislaţie, completarea formularului 230 de către angajaţi şi depunerea lui la administraţiile financiare trebuie să se facă până la începutul lunii mai a fiecărui an pentru impozitul din anul precedent.
Asociaţia demarează din acest an campania de informare cu privire la acest proiect, urmând să fie pus în aplicare începând din anul 2012. Descărcarea formularului se poate face de pe adresele web www.neuroblog.eu sau www.vunk.ro
Charity For Community Association a fost înfiinţată în august 2010 şi are ca scop principal implicarea tinerilor în viaţa societăţii civile şi a comunităţii prin elaborarea şi implementarea unor programe în diferitele sfere de activitate socială.
Unul din obiectivele asociaţiei este acela de a sprijini tinerii medici rezidenţi motivându-i să rămână şi să-şi desfăşoare activitatea în ţară. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi: Examenul de rezidenţiat, două noutăţi: rezidenţiatul pe post şi dinamica de personal Examenul de rezidenţiat din data de 25 noiembrie va avea două noutăţi, rezidenţiatul pe post şi stabilirea numărului de medici rezidenţi în funcţie de dinamica de personal din următorii ani, a anunţat vineri, la Târgu Mureş, Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.
Proiect MS: Rezidenţiatul cuprinde instruire teoretică şi practică pe durata a 3 până la 7 ani Rezidenţiatul cuprinde instruire teoretică şi practică pe durata a 3 până la 7 ani în funcţie de specialitate şi se organizează pe domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, în regim de programe cu timp integral, în formele pe loc şi pe post, prevede un proiect pus marţi în dezbatere publică de...
Arad: 30 de medici rezidenţi au efectuat practică pe două simulatoare de ultimă generaţie Arad, 14 iul /Agerpres/- 30 de medici rezidenţi în specialitatea Urologie din Centrele universitare Cluj - Napoca, Oradea, Timişoara şi Arad au efectuat practică pe două simulatoare de ultimă generaţie în cadrul workshopului intitulat 'Urologie pe simulator simbionix' care s-a încheiat joi.
Senatorul Doina Federovici (PSD) solicită posturi pentru toţi medicii care promovează examenul de rezidenţiat Botoşani, 6 ian/ Agerpres/- Senatorul Partidului Social Democrat (PSD) Doina Federovici propune modificarea legislaţiei privind angajarea medicilor rezidenţi. Ea a declarat, pentru AGERPRES, că are în vedere depunerea unui proiect de act normativ care să prevadă posturi pentru toţi medicii care promovează...
Galaţi: 25 de posturi de medici rezidenţi scoase la concurs Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea, a anunţat, luni, că în judeţul Galaţi vor fi scoase la concurs 25 de locuri pentru absolvenţii facultăţilor de medicină, care vor susţine examenul de rezidenţiat în luna noiembrie.
Campanie pentru un stil de viaţă sănătos, lansată de Ziua Mondială de Combatere a Diabetului Cu ocazia Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului, marcată anual la nivel global pe 14 noiembrie, Grupul Sanofi în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Societatea Română de Nutriţie au lansat o amplă campanie...