Cele mai citite
 


Ceremonii cu ocazia zilei de 10 mai şi a jubileului de 90 de ani ai regelui Mihai
sâmbătă, 7 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Anul 2011 este anul consacrat jubileului de 90 de ani ai regelui Mihai, în lunile mai şi octombrie urmând să aibă loc la Bucureşti ceremonii şi activităţi publice menite să omagieze personalitatea Majestăţii Sale, informează Biroul de Presă al regelui Mihai.
Primele evenimente care vor celebra aniversarea a 90 de ani ai regelui Mihai vor avea loc în perioada 9-13 mai, pentru a sărbători acest moment unic, alături de rege luând parte la eveniment principesa Margareta şi principele Radu.
Luni, 9 mai, regele, însoţit de principesa Margareta, va face o vizită la Călăraşi pentru a dezveli bustul Majestăţii Sale şi pentru a primi titlul şi medalia de Cetăţean de Onoare al municipiului Călăraşi, precizează sursa citată. În aceeaşi zi, la Târgovişte, principele Radu va participa la deschiderea conferinţei extraordinare "130 de ani de la declararea Regatului României şi a Unirii Dobrogei cu Ţara Mamă (10 mai 1881 - 10 mai 2011" şi va lansa volumul "Provizoratul istoric".
Marţi, 10 mai, regele Mihai va primi, la Palatul Elisabeta, reprezentanţii Asociaţiei Motocicliştilor din România, cu ocazia oferirii înaltului patronaj acestei organizaţii.
De asemenea, regele Mihai, principesa Margareta şi principele Radu vor depune un buchet de flori la statuia regelui Carol I din centrul Capitalei, apoi va participa la lansarea volumul "Lumea Regelui", publicat de Editura Polirom, eveniment care va avea loc la Muzeul Naţional de Istorie a României, Sala Lapidarium.
În cursul după amiezii de 10 mai, în cadrul unei ceremonii ce se va desfăşura la Palatul Elisabeta, regele va primi distincţia "The Freedom of the City of London'' din partea reprezentanţilor "Guild of Freemen of the City of London". Evenimentul va fi urmat de un dineu oficial.
Miercuri, 11 mai, în cursul dimineţii, regele Mihai va conferi, la Palatul Elisabeta, decoraţii regale unor personalităţi ale vieţii publice româneşti şi internaţionale şi, în Sala Regilor, va conferi Decoraţia Regală "Nihil Sinei Deo" Virginiei Zeani. În cursul serii, Palatul Elisabeta va găzdui un dineu oficial, în prezenţa regelui Mihai, cu ocazia zilei de 10 mai.
Joi, 12 mai, principesa Margareta va primi la Palatul Elisabeta participanţii Festivalului ''Jeunesse Musical'', competiţie ce se desfăşoară sub înaltul patronaj al principesei Margareta şi al principelui Radu. În după amiaza aceleiaşi zile, regele va găzdui un garden party la Palatul Elisabeta, unde vor participa aproximativ 2.000 de persoane, reprezentanţi de frunte ai comunităţilor locale din România.
Vineri, 13 mai, în cadrul unei ceremonii ce se va desfăşura tot la Palatul Elisabeta, regele va conferi titlul de Furnizor al Casei Regale a României mai multor instituţii şi companii comerciale, de asigurări, de sănătate, precum şi înaltul patronaj Parteneriatului Român de Siguranţă Rutieră iniţiat de Asociaţia Română de Bioritm Integrat, Retromobil Clubului România şi Asociaţiei Astra Română. În aceeaşi zi, principesa Margareta îl va reprezenta pe regele Mihai la ceremonia de acordare a înaltului patronaj Asociaţiei Liceelor Centenare din România. Evenimentul va avea loc la Colegiul ''Sfântul Sava''. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: În România sunt prea multe Case de Asigurări de Sănătate, susţine preşedintele CFM Cluj Preşedintele Camerei Federative a Medicilor (CFM) Cluj, medicul Victor Eşanu, afirmă că numărul actual de Case de Asigurări de Sănătate (CAS) din România, care se ridică la 42, este mult prea mare raportat la populaţia ţării.
Românii care obţin venituri în străinătate nu plătesc asigurări de sănătate dacă fac dovada că plătesc acolo Românii care au domiciliul în ţară, dar obţin venituri în străinătate, nu trebuie să plătească, în 2016, contribuţii la sănătate dacă deţin o asigurare pentru boală şi maternitate în alt stat membru al Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene sau în statele cu care România...
Signal Iduna lansează în România două asigurări de sănătate care nu necesită evaluarea medicală a clientului Grupul Signal Iduna, unul dintre cele mai importante conglomerate financiare din Europa, a anunţat, marţi, lansarea pe piaţa din România a două pachete de asigurări de sănătate care nu necesită evaluarea stării de sănătate a clientului la încheierea contractului.
Ciurchea(CNAS): România, prin introducerea medicamentelor de ultimă generaţie, le are pe absolut toate pe piaţă Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că prin introducerea a 50 de noi medicamente de ultimă generaţie, România se poate lăuda că are absolut toate me...
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
Leondari (Eureko): Piaţa de asigurări de sănătate ar putea creşte în 2013 cu 25%, la 22 milioane euro Piaţa de asigurări de sănătate ar putea creşte în 2013 cu 25%, la 22 milioane euro, după ce în anul trecut volumul primelor brute subscrise s-a ridicat la 17,6 milioane de euro, a declarat, pentru AGERPRES, Alexandru Leondari, director adjunct Eureko.