Cele mai citite
 


Cluj: Paolo de Castro - Doctor Honoris Causa al USAMV
sâmbătă, 7 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca i-a conferit, vineri, preşedintelui Comisiei de agricultură din Parlamentul European, Paolo de Castro, titlul de Doctor Honoris Causa.
La ceremonia care s-a desfăşurat în Aula Magna a instituţiei clujene de învăţământ superior agricol au participat comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, miniştrii Educaţiei, Daniel Funeriu, şi Agriculturii, Valeriu Tabără, rectorii Universităţilor de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti - prof. dr. Ştefan Diaconescu, Timişoara - prof. dr. Alexandru Moisuc şi Iaşi - prof. dr. Gerard Jităreanu, precum şi numeroşi reprezentanţi ai mediului academic.
În Laudatio, vicepreşedintele Academiei Române, acad. Cristian Hera, a arătat că "prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa preşedintelui Comisiei de agricultură din PE, USAMV omagiază una dintre personalităţile remarcante ale vieţii politice europene contemporane, profesorul italian fiind unul dintre cei mai importanţi specialişti în domeniul politicii agricole".
Prof. dr. docent Paolo de Castro de la Universitatea Agricolă din Bologna a desfăşurat o activitate meritorie în timpul mandatului de prim-ministru al lui Romano Prodi, fiind consilier economic, apoi ministru al Agriculturii şi Pădurilor în guvernul condus de Massimo D'Alema. A fost distins cu medalia a Republicii Italia "Cavaler al Marii Cruci a Meritului".
Paolo de Castro a fost ales, în 2009, preşedinte al Comisiei de agricultură din PE. În această calitate a susţinut desemnarea lui Dacian Cioloş în funcţia de comisar european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.
El a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că universităţile din Cluj-Napoca sunt deja "foarte puternice, foarte cunoscute şi au schimburi reciproc avantajoase cu cele de renume din Europa".
"Sunt onorat să primesc acest titlu academic. Universitatea Agricolă din Bologna colaborează cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Dacian Cioloş a absolvit această instituţie din Transilvania, iar acum responsabilitatea sa în PE este puternică. Pe de altă parte, azi, la USAMV, este inaugurat Institutul de Ştiinţele Vieţii. Cercetarea şi inovaţia sunt foarte importante, deşi eu cred că Europa este puţin prudentă în privinţa inovaţiei. Sper ca în viitor cercetarea şi inovarea să fie din ce în ce mai însemnate în politica agricolă europeană. Inovaţia este cheia pentru a deschide porţi noi şi a elimina dificultăţile viitoare", a afirmat Paolo de Castro. AGERPRES/(A - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Comisarul european Dacian Cioloş şi membri ai Guvernului participă la Consorţiul USAMV Consorţiul Universităţilor de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din România, care se desfăşoară la Cluj-Napoca, în premieră în ţara noastră, între 4 şi 8 mai, are ca temă "Politica Europeană Agricolă Comună şi învăţământul superior agricol", printre personalităţile care vor participa la...
Cluj: Institutul de Ştiinţele Vieţii - inaugurat în prezenţa unor prestigioase personalităţi Institutul de Ştiinţele Vieţii al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, inaugurat, vineri, în prezenţa unor prestigioase personalităţi ale vieţii politice şi academice din România şi din Parlamentul European, este unul dintre cele mai moderne din Europa, cu dotări de ultimă generaţie...
Cluj: Proiect finanţat din fonduri europene menit să asigure noi standarde de calitate în învăţământul medical Proiectul intitulat "Standardele de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul superior din domeniul sănătăţii" lansat, luni, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca vizează crearea unui cadru comun, în privinţa indicatorilor de calitate...
Cluj: Proiect de corelare a programelor de masterat cu cerinţele pieţei muncii, derulat de USAMV Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca derulează, în parteneriat cu instituţiile similare din Bucureşti, Iaşi şi Timişoara, un proiect pentru buna corelare a programelor de masterat cu cerinţele pieţei muncii, pe baza unei platforme online.
Cluj: Structurile de conducere ale USAMV - desemnate de rectorul instituţiei Rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Doru Pamfil, i-a desemnat pe prorectorii instituţiei clujene de învăţământ superior agricol şi a semnat contractul managerial pentru următorii patru ani cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului...