Cele mai citite
 


Comemorare a medicului pediatru Ion Ivan la Institutul Fundeni
sâmbătă, 7 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Clinica de Pediatrie de la Institutul Clinic Fundeni a fost dezvelită vineri o placă în memoria medicului Ion Ivan, la şapte ani de la moartea acestuia.
"Este unul din puţinele cazuri în care se discută de medici şi de bine şi aceasta datorită Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor", a spus şeful Clinicii de Pediatrie, prof. dr. Constantin Arion.
El a evocat personalitatea dr. Ion Ivan, despre care a spus că a fost un profesionist foarte bun. "L-am respectat întotdeauna, a fost iubit de pacienţi şi de colegi", a adăugat dr. Arion.
Potrivit acestuia, astfel de momente urmează să mai aibă loc la Fundeni, unde se va mai dezveli o placă comună cu cei mai reprezentativi medici ai clinicii, în frunte cu prof. dr. Gheorghe Goldiş.
Clinica de Pediatrie de la Fundeni este una dintre cele mai vechi din Bucureşti, fiind înfiinţată în 1959, şi a avut încă de la început în preocupările sale cancerul la copii şi alte afecţiuni foarte grave, a amintit prof. dr. Constantin Arion.
La rândul său, prof. dr. Coriolan Ulmeanu a evidenţiat profesionalismul medicului pediatru Ion Ivan şi a menţionat că acesta a fost cel care l-a sprijinit în dezvoltarea unui compartiment oncologic la Spitalul "Grigore Alexandrescu". "Aduc o lacrimă şi din partea colegilor de la Grigore Alexandrescu", a completat el.
Preotul Bisericii "Sfinţii Doctori Cosma şi Damian" din cadrul Spitalului Fundeni a oficiat o slujbă de pomenire şi a evocat, la rândul său, personalitatea dr. Ion Ivan remarcând abilităţile şi aplecarea pe care un medic pediatru trebuie să o aibă în plus faţă de ceilalţi colegi ai săi.
Prin această comemorare, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor a iniţiat vineri un program privind cinstirea memoriei cadrelor medicale şi specialiştilor care şi-au dedicat viaţa profesională sănătăţii şi vieţii oamenilor.
Vasile Barbu, preşedintele asociaţiei, a vorbit, la rândul său, despre calităţile medicului pediatru Ion Ivan şi şi-a exprimat speranţa că va fi un model pentru generaţiile viitoare.
La comemorare au fost prezenţi profesori, medici, foşti colegi, persoane care l-au cunoscut, pacienţi, soţia sa, Măriuca Ivan, director general al Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comemorare a medicului Ion Ivan la Institutul Fundeni Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor îl va comemora, vineri, pe medicul pediatru Ion Ivan, la Clinica de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni.
Institutul Clinic Fundeni inaugurează un departament dedicat pacienților cu hemofilie Începând din luna februarie, pacienții cu hemofilie beneficiază de un departament special amenajat la Institutul Clinic Fundeni, unde vor putea fi preluați de o echipă multidisciplinară conform recomandărilor europene.
Institutul Clinic Fundeni, Asociaţia Dăruieşte Viaţa şi GDF SUEZ Energy România demarează programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ Programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ vizează crearea unui centru regional de diagnosticare în profunzime a cancerului de sânge la copii şi adulţi în cadrul Institutului Clinic Fundeni. Programul are durata de un an şi implică o contribuţie financiară de 375.000 de euro din partea GDF SUEZ Energy...
Institutul Clinic Fundeni: Fostul director general al institutului, prof. dr. Dan Tulbure, a decedat Prof. dr. Dan Tulbure, fost director general al Institutului Clinic Fundeni între 2000 şi 2005 şi apoi director al Centrului ATI din acelaşi institut, a decedat, informează un comunicat semnat de managerul general al IC Fundeni, conf.dr.Carmen Orban, şi remis joi AGERPRES.
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...
O nouă tehnică în abordarea litiazei urinare, la Institutul Fundeni Institutul Clinic Fundeni a achiziţionat de curând un litotriptor nou, de ultimă generaţie, ce permite tratamentul modern, la standarde internaţionale, al pacienţilor cu toate tipurile de litiază urinară. a declarat pentru AGERPRES, dr. Rucsandra Manu, medic primar chirurgie urologică.