Cele mai citite
 


Colegiul Medicilor Bucureşti i-a suspendat pentru două luni pe doctorii de la Centrul Medical Unirea
miercuri, 15 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Bucureşti, 15 iul /Agerpres/ - Colegiul Medicilor al Municipiului Bucureşti (CMMB) a decis, miercuri, după audierile doctorilor de la Centrul Medical Unirea, suspendarea activităţii pe două luni pentru doctorul care a efectuat rezonanţa magnetică şi pentru medicul anestezist, în cazul copilului de trei ani care a murit.

Vicepreşedinta Comisiei de jurisdicţie a CMMB, prof. dr. Monica Pop, a declarat că cei doi medici nu ar fi trebuit să facă această investigaţie fără o recomandare scrisă din partea unui medic pediatru. Ea a spus că era necesară o consultaţie pre-anestezică, cu atât mai mult cu cât era vorba despre un copil cu risc, iar din acest motiv, un medic pediatru ar fi trebuit să evalueze riscurile.

Dr. Monica Pop a menţionat că părinţii au insistat şi au cerut să se facă această investigaţie, ei neavând decât o recomandare verbală a medicilor de la Viena. Tatăl copilului a explicat că la Viena nu au făcut RMN pentru că medicii de acolo au recomandat ca micuţul să meargă într-o secţie specială şi ar fi costat mai mult.

''Comisia nu s-a lămurit dacă Centrul Unirea are sau nu secţie de terapie intensivă, iar în perioada următoare se aşteaptă examenul de la Institutul de Medicină Legală, care este foarte important'', a spus prof.dr. Monica Pop.

Ea a menţionat că în tot timpul efectuării analizei, copilul a fost monitorizat, dar numai de un medic şi ar fi trebuit să fie doi medici, iar comisia nu a avut nimic de spus în ceea ce priveşte modul în care aceştia au acţionat pentru resuscitarea copilului.

Cei doi doctori au dreptul să depună contestaţie la Colegiul Medicilor din România, ''unde, din păcate, sancţiunile de multe ori au fost ridicate'', a spus dr. Pop.

Din punct de vedere al gravităţii sancţiunii, aceasta este apreciată ca fiind foarte gravă, întrucât este penultima sancţiune înaintea ridicării dreptului de practică medicală.

Un copil în vârstă de trei ani, care a fost adus la Centrul Medical de Diagnostic Unirea din strada Ion Ionescu de la Brad, a murit, la sfârşitul lunii iunie, după ce a fost anesteziat pentru un RMN.

Potrivit directorului de comunicare, Alexandru Popescu, copilul suferea de o malformaţie foarte gravă la cap şi pentru a i se face această investigaţie de rezonanţă magnetică trebuia anesteziat. El a fost adus de părinţi la centrul medical şi după aproximativ o oră, când a ieşit din investigaţie, şi-a pierdut respiraţia şi a fost resuscitat. Alexandru Popescu a spus că defibrilatorul aflat în camera de resuscitare nu a răspuns la comenzi şi a adus altul de la maternitatea din apropiere în două-trei minute, după care copilul a fost resuscitat timp de două ore.

Managerul centrului medical a mai menţionat că după manevrele medicale necesare investigaţiei RMN, copilul a fost monitorizat non-stop de un medic specializat în anestezie de terapie intensivă.

''Copilul nu a avut probleme în timpul investigaţiei, dar după finalizarea acesteia, a intrat în stop cardio-respirator, moment în care s-au iniţiat pas cu pas toate manevrele de resuscitare cardio-respiratorie, respectiv intubaţie, orotraheală, masaj cardiac extern, administrare de susbstanţe specifice, defibrilare, prevăzute în procotolul de lucru'', a declarat managerul centrului medical.  

Personalul de anestezie şi pediatrie din spital, precum şi cel de la SMURD şi BGS au participat la toate măsurile de reanimare, dar cu toate acestea copilul a decedat. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: RMN de ultimă generaţie la Spitalul de Copii Un aparat cu rezonanţă magnetică nucleară (RMN) de ultimă generaţie va fi destinat diagnosticării precise în cazul pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic de Copii din Cluj-Napoca, printr-o investiţie de peste 3,7 milioane de lei.
Medicii au folosit un sistem RMN funcţional pentru a "vedea" şi măsura durerea O echipă de neurologi a anunţat miercuri că a putut "vedea", în premieră absolută, cum se formează durerea cu ajutorul unui aparat de rezonanţă magnetică funcţională fMRI, i-au măsurat intensitatea şi şi-au dat seama dacă anumite medicamente au vreun efect asupra acesteia - un domeniu de studiu aflat...
Olt: Primele investigaţii RMN la SJU Slatina Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina va efectua în luna martie primele investigaţii prin rezonanţă magnetică nucleară (RMN), potrivit directorului medical al unităţii spitaliceşti, medicul Cătălin Pătru.
Sălaj: Aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Un performant aparatul de imagistica prin rezonanţă magnetică - IRM a fost dat în funcţiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în cadrul unui amplu program de dotare cu aparatură medicală, finanţat de Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.
Alegeri la Colegiul Medicilor al Municipiului Bucureşti În perioada 15-17 noiembrie vor avea loc alegeri pentru Consiliul Colegiului Medicilor al Municipiului Bucureşti (CMMB).
Prof. dr. Ioan Cordoreanu: Aparatul RMN de la Spitalul Militar Central e defect de mult timp Şeful Centrului de Imagistică al Spitalului Militar Central, prof. dr. Ioan Cordoreanu, a declarat, miercuri, că aparatul de rezonanţă magnetică (RMN) este defect de mai mult timp. El a precizat că aparatul este din 1998 şi a fost foarte mult utilizat, iar specialiştii care asigură reparaţia acestuia...