Cele mai citite
 


Daniel Funeriu: Doctoratele nu vor mai fi stabilite din stiloul ministrului
sâmbătă, 7 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, vineri, că, în următoarea perioadă, Guvernul va adopta proiectul de organizare a doctoratelor, care va opera o importantă schimbare în sensul că ele nu vor mai fi 'stabilite din stiloul ministrului'.
Ministrul Educaţiei a spus că doctoratele vor fi o experienţă profesională de cercetare în vederea formării tinerilor şi că se vor acorda în baza competiţiei între universităţi.
"Hotărârea de organizare a doctoratelor înseamnă o schimbare majoră şi profundă. Locurile la doctorat acordate anumitor universităţi nu vor mai fi date din stiloul ministrului, ci vor fi date pe bază de competiţie între universităţi. Cei mai buni să aibă cei mai mulţi studenţi doctoranzi. Cuvântul cheie de desfăşurare a doctoratelor începând cu 2011 - 2012 va fi că doctoratul va fi o experienţă profesională de cercetare în vederea formării tinerilor pentru cercetare, dezvoltare şi slujbe de înalt nivel", a spus Daniel Funeriu, vineri, la Conferinţa Consorţiului Universităţii de ştiinţe Agricole şi medicină Veterinară din Cluj.
Ministrul Educaţiei a mai spus că a fost schimbat şi criteriul privind vârsta conducătorului de doctorat, în sensul că şi profesorii mai tineri pot conduce lucrări de doctorat, atâta vreme cât îndeplinesc condiţiile de calitate. Funeriu a explicat că vârsta medie la care un profesor devine conducător de doctorat este de 53 de ani.AGERPRES/(A - Elena Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Masterclass Neurochirurgical pentru studenţi şi rezidenţi, ce va reuni specialişti de talie mondială Neurochirurgi din ţară şi străinătate se reunesc la Cluj, în perioada 18-20 februarie, într-un masterclass dedicat studenţilor medicinişti şi rezidenţilor.
Cluj: Profesori şi studenţi de la UMF, acreditaţi cu Certificate 'Brighton Medical School' din Marea Britanie Peste 200 de cadre didactice şi studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca au obţinut Certificate de acreditare acordate de Brighton Medical School din Marea Britanie, în urma unui program de perfecţionare a abilităţilor pedagogice de predare.
Cluj: Centrul de cercetare 'Proplanta' se bucură de interesul vizitatorilor de la 'Agraria' Centrul de cercetare şi dezvoltare tehnologică "Proplanta", specializat în produse inovative obţinute din resurse vegetale ecologice, folosite în prepararea unor alimente, printre care şi dulciuri dietetice, se bucură de interesul vizitatorilor la târgul "Agraria", a declarat, joi, pentru AGERPRES, prof...
Cluj: Prima reuniune a Consiliului de Dezvoltare Instituţională, la USAMV Prima reuniune a Consiliului de Dezvoltare Instituţională (CDI) a fost găzduită săptămâna aceasta de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV).
Cluj: Studenţi medicinişti americani efectuază un stagiu în două mari unităţi sanitare Un grup format din 16 studenţi şi trei profesori universitari de la Facultatea de Medicină a Universităţii Columbia din South Carolina (SUA) efectuează, începând de marţi, un stagiu de practică profesională de trei săptămâni la Institutul Oncologic "Prof. dr. Ion Chiricuţă" şi la Clinica Medicală III...
Proiect de destresare a studenţilor cu ajutorul câinilor, unic în ţară, lansat la Cluj Un proiect unic în ţară, de folosire a câinilor, ca animale de terapie şi destresare pentru studenţi în perioada sesiunii şi pentru a-i ajuta să îşi îmbunătăţească abilităţile de învăţare, dar şi cele emoţionale, a fost lansat joi la Cluj.