Cele mai citite
 


Deţinuţii venezueleni îşi pot trata tuberculoza numai cu ostatici
sâmbătă, 7 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deţinuţii închisorii venezuelene El Rodeo II /statul Miranda, din nordul ţării/ şi-au eliberat cei 21 de ostatici pe care îi deţineau de o săptămână după ce au obţinut să li se acorde tratament medical pentru a face faţă unei epidemii de tuberculoză, a relatat - joi - presa din Venezuela.
Deţinuţii au mai obţinut destituirea directorului naţional al închisorilor, Miguel Jimenez, acuzat că le-a maltratat familiile, a declarat presei ministrul adjunct al internelor, Edwin Rojas.

Şase ostatici au fost eliberaţi miercuri, iar ceilalţi 15 - joi, toţi fiind angajaţi ai acestei închisori.

Potrivit deţinuţilor, epidemia de tuberculoză a omorâte deja mai mulţi dintre ei şi nu au fost luate măsuri pentru eradicarea ei. Ministerul de Interne dezminţise, de altfel, săptămâna trecută existenţa unei astfel de epidemii.

În Venezuela, una dintre ţările cele mai violente din America de Sud, 44.500 de persoane sunt încarcerate, deşi - potrivit organizaţiilor umanitare - închisorile nu au prevăzute decât 15.000 de locuri amenajate ca spaţii de cazare. Peste 300 de puşcăriaşi mor în fiecare an din cauza violenţei şi a condiţiilor proaste de detenţie, afirmă aceleaşi organizaţii.AGERPRES/(Dan Gheorghiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tuberculoza ar putea face 10 milioane de victime până în 2015 În lipsa unor noi măsuri suplimentare de prevenţie şi tratament, tuberculoza ar putea face în următorii 5 ani peste 10 milioane de victime, a avertizat miercuri parteneriatul 'Opriţi tuberculoza', cu ocazia prezentării planului său de acţiune până în 2015, transmite AFP.
Tuberculoza, o bombă cu ceas care costă Europa miliarde de euro pe an (studiu) Europa se confruntă cu o creştere de miliarde de euro a costurilor pentru a ţine sub control tuberculoza, în condiţiile în care se răspândesc forme rezistente la medicamente ale acestei boli, relevă un studiu de pionierat, citat de Reuters.
Tuberculoza: mari speranţe într-un nou tratament Tuberculoza continuă să fie un flagel în multe ţări sărace, provocând moartea a 1,4 milioane de persoane în fiecare an. Vechile tratamente sunt din ce în ce mai puţin eficiente în faţa apariţiei unor tulpini extrem de rezistente ale bolii. În acest context, bunele rezultate ale unei combinaţii inedite...
Tuberculoza şi SIDA afectează major sănătatea ruşilor /Washington Post/ Rusia se consideră membru cu drepturi depline al comunităţii internaţionale, cu nimic mai prejos de asemenea grei precum SUA şi China. Cu toate acestea, în probleme de sănătate a populaţiei Rusia se află în compania Botswanei, subliniază cotidianul The Washington Post, preluat de Inopressa.ru.
Tuberculoza – cauze si tratament Ce este tuberculoza? Tuberculoza este o boala produsa de un bacil numit “bacilul tuberculozei”sau “Bacilul lui Koch” dupa numele celui care l-a descoperit. Infectia cu acest bacil se produce in mod obisnuit pe cale aeriana. Acest lucru explica si frecventa dominanta a tuberculozei cu localizare...
Tuberculoza la copii, o problemă subestimată (studiu) Cel puţin 650.000 de copii dezvoltă tuberculoză în fiecare an în cele mai afectate 22 de ţări de această boală, o cifră cu 25% mai mare decât estimarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relevă un studiu citat de AFP.