Cele mai citite
 


Golf: Starea fostului campion spaniol Severiano Ballesteros "s-a agravat serios"
sâmbătă, 7 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Starea de sănătate a fostului campion spaniol de golf Severiano Ballesteros, operat de patru ori în 2008, după ce i s-a depistat o tumoare pe creier, "s-a agravat serios", a anunţat vineri familia sa.
"Starea neurologică a lui Seve Ballesteros s-a agravat serios", a precizat familia acestuia într-un comunicat pe site-ul oficial al jucătorului.
În vârstă de 54 ani, Ballesteros a anunţat el însuşi, în octombrie 2008, că suferă de o tumoare la creier, fiind operat pentru prima oară pe 14 octombrie 2008, apoi două zile mai târziu, din cauza unui edem cerebral.
El a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale pe 24 octombrie şi încă o dată în decembrie 2008, înainte de a urma dificile şedinţe de chimioterapie.
"Întreaga mea carieră am fost unul dintre cei mai buni în evitarea obstacolelor pe parcursul de golf. Iar acum vreau să fiu cel mai bun în înfruntarea părţii cele mai dificile a vieţii mele, cu toate forţele de care dispun", declarase fostul campion atunci când a anunţat maladia de care suferă.
Jucător elegant şi cu un stil inovator, Ballesteros este considerat drept cel mai bun jucător european de golf din istorie. El posedă un palmares impresionant, cu cinci titluri majore individuale, Openul Marii Britanii din 1979, 1984 şi 1988, şi Mastersul din 1980 şi 1993, cucerite în cariera sa de 33 de ani.
Ballesteros a câştigat, totodată, de cinci ori Ryder Cup cu echipa Europei, o dată în calitate de căpitan (1997), fiindu-i decernat în anul 2000, de către Golf Digest, titlul de cel mai mare jucător european de golf din toate timpurile.
Cariera sa a fost întreruptă în mod brutal la finele anilor '90, din cauza durerilor de spate, fiind nevoit să se retragă din activitate în iulie 2007, după mai multe reveniri ratate.
Născut pe 9 aprilie 1957 într-o familie modestă, Severiano Ballesteros s-a căsătorit în 1988 cu fiica unuia dintre cei mai bogaţi oameni din Spania, Emilio Botin (Banca Santander).
AGERPRS (Mihai Dragomir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Golf: Tiger Woods, operat la spate pentru a doua oară în decurs de 18 luni Tiger Woods, fostul număr unu mondial în golful profesionist, a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale la spate, la 18 luni după o primă operaţie similară, a anunţat sportivul american într-un comunicat postat pe site-ul său oficial.
Spania: Un tânăr muzician a cântat la saxofon în timpul unei intervenţii de extirpare a unei tumori la creier Un spital din Spania a realizat în premieră în Europa o intervenţie pentru extirparea unei tumori cerebrale la un tânăr muzician în vârstă de 27 de ani care a rămas tot timpul conştient şi a cântat la saxofon pentru a fi evitate eventuale sechele, relatează EFE.
Prof. Ioan Florian: Cel mai important instrument al unui neurochirurg este propriul creier (interviu) Profesorul universitar dr. Ioan Ştefan Florian, şeful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, preşedinte al Asociaţiei Neurochirurgilor din România, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte despre progresele din acest domeniu. Prestigiosul...
Starea de sănătate a actriţei Elisabeth Taylor 'se îmbunătăţeşte constant' (purtător de cuvânt) Los Angeles, 16 feb/Agerpres/ - Starea de sănătate a actriţei Elisabeth Taylor, 78 de ani, internată de o săptămână la Los Angeles pentru insuficienţă cardiacă, 'se îmbunătăţeşte constant', a spus marţi purtătorul său de cuvânt într-un comunicat, citat de AFP.
Alergiile au un efect protector împotriva unui tip de cancer cerebral Cu cât o persoană este mai alergică, cu atât este mai mic riscul de a face gliom, tip de tumoare localizată în creier, afirmă o echipă de cercetători americani, citaţi de site-ul passionsante.be.
Gadgeturi electronice care pot aprecia starea de sănătate, prezentate la CES din Las Vegas De la brăţări care măsoară grăsimea corporală la roboţi care stau alături de copii în timpul şedinţelor de chimioterapie, salonul de electronică pentru marele public International CES de la Las Vegas prezintă aparate care promit o viaţă mai sănătoasă, relatează vineri AFP.