Cele mai citite
 


Gorj: Militarul mort în Afganistan va fi înmormântat la Rovinari
sâmbătă, 7 mai 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Sublocotenentul post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru, care şi-a pierdut viaţa joi în Afganistan, după ce a fost implicat într-un incident pe autostrada A1 din regiunea Zabul, în timpul unei misiuni de patrulare, va fi înmormântat în oraşul natal, Rovinari.
Primarul localităţii, Dorin Filip, a declarat vineri că administraţia locală, împreună cu reprezentanţi ai armatei române se vor ocupa de funeraliile eroului, acesta urmând să fie înmormântat în curtea unei biserici din localitate.
"Constantin-Laurenţiu Lixandru va fi înmormântat în curtea unui biserici care este monument, datând din anul 1840. Împreună cu cadre ale armatei române ne vom ocupa de tot ce înseamnă funeraliile acestui erou. Înmormântarea va avea loc marţi şi dorim ca, în memoria lui, să ridicăm un monument", a precizat Dorin Filip.
Constantin-Laurenţiu Lixandru, din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", a căzut la datorie, joi, în Provincia Zabul, Afganistan.
Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, în timpul desfăşurării unei misiuni de patrulare pe autostrada A1, militarul executa cercetarea terestră a unui obiectiv, conform procedurilor. În urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, Constantin-Laurenţiu Lixandru a fost rănit grav, fiind evacuat de urgenţă la Spitalul Militar din baza Lagman pentru îngrijiri medicale. Cu toate eforturile depuse de personalul medical pentru salvarea vieţii sale, Lixandru a decedat. Militarul, în vârstă de 30 ani, era căsătorit şi nu avea copii.
Un ceremonial militar şi religios a avut loc, vineri, la Divizia 2 Infanterie Getica din Buzău, în semn de recunoştinţă, preţuire şi deplin respect pentru eroul Constantin-Laurenţiu Lixandru, din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", căzut la datorie în Afganistan.
Cu acest prilej, s-au dat citire ordinului de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a caporalului Constantin-Laurenţiu Lixandru, care şi-a sacrificat viaţa sub culorile Drapelului naţional, săvârşind acte de devotament excepţional în timpul executării misiunii în teatrul de operaţii din Afganistan, precum şi ordinului de decorare a acestuia cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.AGERPRES/(AS-Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
de leny
Condoleante.Suntem alaturi langa familia lui.dumnezeu sa-l ierte..este un erou,a aparat tara cu pretul vieti..cind se intimpla asemena ninorociri ,nu lipseste cuvintele..

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Militari români morţi în Afganistan - cronologie Un militar român şi-a pierdut viaţa şi alţi cinci au fost răniţi în Afganistan duminică, 30 martie, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat. Militarii executau o misiune de patrulare în comun cu forţele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aproximativ 10 kilometri...
Un militar român şi-a pierdut viaţa în Afganistan Caporalul Constantin-Laurenţiu Lixandru, din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", a căzut la datorie, joi, în Provincia Zabul, Afganistan.
Trupul militarului mort în Afganistan va fi repatriat duminică, pe aeroportul Otopeni Trupul neînsufleţit al militarului român mort joi în Afganistan, sublocotenentul post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru, va fi adus în ţară duminică, pe aeroportul Otopeni, a anunţat, la Slatina, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea.
MApN:Trupul neînsufleţit al sublocotenentului post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru va fi adus duminică în ţară Trupul neînsufleţit al sublocotenentului post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru, căzut la datorie în timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, va fi repatriat cu o aeronavă militară a Forţelor Aeriene Române, care va ateriza duminică, 8 mai, în jurul orei 14.00, la Flotila 90 Transport Aerian...
Gorj: Asistentă sancţionată de SJU Târgu-Jiu în cazul unui făt decedat în luna ianuarie Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a luat măsuri în cazul morţii unui făt în luna ianuarie. Astfel, a fost sancţionată asistenta care s-a ocupat de gravidă, cu o tăiere de 10% din salariu pentru trei luni, şi a fost acceptată demisia şefului secţiei de Obstetrică, a declarat joi...
Gorj: Medicii legişti au stabilit că la bebeluşul decedat la Novaci nu s-a instalat respiraţia extrauterină Reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală (SML) Gorj au finalizat necropsia bebeluşului decedat la naştere în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul Orăşenesc Novaci în urma unei operaţii de cezariană de urgenţă care a vizat salvarea vieţii mamei şi a fătului, rezultatele indicând faptul că acesta...