Cele mai citite
 


Grecia: Forţele de ordine dispersează un protest al personalului medical
sâmbătă, 7 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mulţi medici au protestat vineri, în centrul capitalei elene, în faţa Ministerului Sănătăţii, împotriva tăierilor salariale impuse pe fundalul crizei financiare din Grecia, forţele de ordine făcând uz de gaze paralizante pentru a-i dispersa, relatează AP.
Personalul medical din Atena a fost vineri într-o grevă de trei ore. Cele mai puternice sindicate din Grecia doresc organizarea unei greve generale la 11 mai, după ce guvernul a anunţat o nouă rundă de reduceri salariale în această lună, care include un program de privatizare de 15 milioane de euro.

Grecia încearcă să evite restructurarea datoriei ei imense pentru a îndeplini cerinţele impuse de instituţiile care i-au oferit împrumutul în valoare de 110 miliarde de euro. În Portugalia, sindicatele au anunţat că grevele au afectat deja serviciile medicale şi companiile de colectare a deşeurilor.AGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Grevă de avertisment la Spitalul municipiului Orşova Cadrele medicale de la Spitalul municipiului Orşova au declanşat, miercuri, o grevă de avertisment fără încetarea activităţii.
Iaşi: Cadrele medicale de la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola se pregătesc de grevă Peste 800 dintre membrii Sindicatului Sanitas Iaşi, care lucrează la Spitalul Universitar de Neuropsihiatrie Socola, avertizează că începând de luni vor declanşa noi forme de protest, chiar şi greva generală.
Spitalele de stat din Grecia, în grevă împotriva măsurilor de austeritate Spitalele de stat din Grecia funcţionau vineri doar cu personalul de urgenţă, din cauza unei greve de 24 de ore a personalului sanitar împotriva măsurilor de austeritate impuse de guvern, relatează Associated Press.
Sindicaliştii Federaţiei Sanitas vor organiza luni o grevă de avertisment de două ore Membrii Federaţiei Sanitas vor intra în grevă de avertisment luni, între orele 8,00 şi 10,00, pentru a atrage atenţia asupra mai multor revendicări, a declarat sâmbătă prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, după întâlnirea cu conducerea Ministerului Sănătăţii pe tema contractului colectiv...
Conducerea SANITAS se întâlneşte cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, luni, la ora 14,00 Preşedintele Federaţiei SANITAS, Leonard Bărăscu, se va întâlni luni cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, pentru a discuta pe marginea contractului colectiv de muncă din sistemul sanitar, de rezultatul acestei întâlniri depinzând calendarul acţiunilor de protest din perioada următoare.
Dolj: Grevă de avertisment la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare Angajaţii Spitalului de Psihiatrie de la Poiana Mare, judeţul Dolj, au declanşat miercuri o grevă de avertisment de două ore în semn de protest faţă de neacordarea tichetelor de masă şi de faptul că salarizarea personalului nu se face în condiţiile legii.