Cele mai citite
 


Ialomiţa: Noul spital municipal 'Anghel Saligny' din Feteşti, inaugurat
sâmbătă, 7 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noul spital municipal ''Anghel Saligny'' din Feteşti a fost inaugurat oficial, vineri, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, parlamentarilor de Ialomiţa, a cadrelor medicale şi zecilor de cetăţeni.
După slujba religioasă, oficiată de preasfinţitul Vincenţiu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, managerul spitalului, Stelian Barcari, a arătat că instituţia sanitară inaugurată este un edificiu modern, ce cuprinde cinci secţii, două compartimente, laboratoare de explorări funcţionale şi radiologice.
''A fost un moment când Guvernul a văzut că există şi municipiul Feteşti pe harta ţării. Din 2004 şi până în prezent s-a derulat mai bine de 97% din finanţare. Întregul edificiu a costat statul român aproximativ 50 milioane de lei, în ultimii doi ani fiind investiţi 26 milioane lei, deci 55% din totalul alocat. (...) Spitalul este capabil să asigure starea de sănătate a feteştenilor, să ofere confort pacienţilor, medicilor şi personalului medical. Veţi putea vedea un edificiu modern, ce corespunde standardelor de funcţionare în vigoare'', a declarat managerul spitalului Feteşti.
Reprezentantul constructorului, Anghel Cornel, a admis că pe parcursul anilor a fost nevoit să facă faţă diverselor modificări solicitate, adaptând din mers proiectul în funcţie de cerinţele europene.
Deşi la deschiderea oficială a fost aşteptat şi ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, acesta nu a dat curs invitaţiei, cei prezenţi exprimându-şi regretul că acesta nu a putut participa la o deschidere de spital şi nu la o închidere, aşa cum s-a întâmplat în ultima perioadă, şi ''avea ocazia să puncteze''.
Primarul oraşului Feteşti, Gheorghe Catrinoiu, a apreciat această zi ca una deosebită, ''o împlinire a unui vis de 20 de ani'', spitalul fiind, în opinia sa, o ''instituţie care va asigura servicii medicale de calitate''.
Edilul Feteştiului a afirmat, în context, că odată cu inaugurarea acestei investiţii a fost dat în folosinţă şi primul ascensor din oraş, chiar la unitatea sanitară.
La rândul său, prefectul judeţului, Mădălin Teculescu, a declarat că astfel de iniţiative trebuie sprijinite, pentru că Feteştiul merită să se dezvolte, felicitându-i pe toţi cei implicaţi pentru că au urgentat mutarea în ''casă nouă''.
Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, a adus în discuţie durata prea mare a lucrărilor, afirmând că ''ctitoria de astăzi s-a săvârşit într-o perioadă mai mare decât canalul de Suez''. El a reclamat faptul că în România se încep prea multe lucrări, fără a avea acoperire financiară.
Spitalul are patru etaje, cu secţii de Boli Interne, Laborator, Chirurgie, ATI, Bloc Operator, Obstetrică - Ginecologie, Neonatologie, Bloc naşteri.
Fostului spital municipal, construit în anul 1895, odată cu podurile dunărene şi calea ferată Feteşti-Cernavodă, toate fiind proiectate de inginerul Anghel Saligny, i se va stabili o altă destinaţie, purtându-se discuţii la ora actuală pentru a fi transformat într-un centru de locuinţe sociale, decizia aparţinând Consiliului Local Feteşti. AGERPRES/(A - Mihaela Leţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.
Ialomiţa: Un nou spital va fi inaugurat la Feteşti Noul spital municipal 'Anghel Saligny' din Feteşti va fi inaugurat oficial, vineri, după mai bine de 20 de ani de la începerea lucrărilor de construcţie, informează managerul unităţii sanitare, Stelian Barcari.
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Cluj: A fost inaugurat primul Centru de Aptitudini Practice şi Simulare în Medicină din România Primul Centru de Aptitudini Practice şi Simulare în Medicină din România a fost inaugurat, miercuri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Iuliu Haţieganu'' din Cluj-Napoca, noua unitate fiind realizată în urma unei investiţii din fonduri proprii de aproximativ 4,5 milioane de euro.
Ministrul Sănătăţii a aprobat planul de investiţii de urgenţă pentru Spitalul de Arşi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat vineri planul de măsuri privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.
Ialomiţa: Noul spital municipal din Urziceni a fost inaugurat Spitalul municipal din Urziceni, o investiţie de peste 55 milioane lei, a fost inaugurat, vineri, în prezenţa secretarului general al Ministerului Sănătăţii, Gheorghe Sârb, dar şi a autorităţilor locale şi judeţene.