Cele mai citite
 


Medicii tineri din Ungaria intenţionează să demisioneze în masă din cauza salariilor mici
sâmbătă, 7 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii tineri din Ungaria sunt profund nemulţumiţi de salarii şi iau în considerare o demisie în masă, a declarat vineri, pentru cotidianul Magyar Nemzet, preşedintele Asociaţiei Medicilor Rezidenţi, Magor Papp, informează MTI.
Papp a precizat că medicii au ajuns la capătul răbdărilor şi că sunt hotărâţi să preseze guvernul să le majoreze salariile. El a mai spus că mulţi ar considera greu de crezut că salariul unui medic rezident este în prezent de 79.000 de forinţi (297 de euro) pe lună. Magor Papp a adăugat că asociaţia medicilor s-a adresat premierului Viktor Orban, cerându-i să majoreze bugetul sănătăţii.

Medici din afara Budapestei au declarat pentru publicaţia amintită, sub protecţia anonimatului, că mulţi dintre ei intenţionează să-şi scrie demisiile şi să le pună în aşteptare, solicitând un răspuns din partea guvernului.

Dacă până la sfârşitul anului executivul nu le va rezolva problemele, demisiile în masă vor fi activate. Medicii cer un salariu net minim de 200.000 de forinţi (753 de euro) pe lună pentru debutanţi şi 300.000 de forinţi (1.131 euro) pe lună pentru medicii cu examene de specialitate.

Istvan Eger, perşedintele Camerei Ungare a Medicilor, spune că nu este corect să li se spună doctorilor 'să mai aibă răbdare'. "Toţi avem o singură viaţă", a afirmat el. Nu mai este suficient să se adreseze Ministerului Sănătăţii în legătură cu problemele lor, guvernul în totalitatea sa trebuie conştientizat asupra gravităţii situaţiei, a adăugat el.

Miklos Szocska, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că nu poate promite nimic concret în acest moment, dar că ministerul lucrează la un model de planificare a carierei în acest sector.

El a precizat că nu depinde numai de guvern rezolvarea situaţiei. "Primarii, care le pot oferi medicilor locuinţe, şi profesorii, care le pot oferi şanse în domeniul chirurgiei, sunt de asemenea parţial responsabili", a spus el.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: PSD consideră haotică iniţiativa Ministerului Sănătăţii de comasare a unor spitale Preşedintele PSD Galaţi, deputatul Dan Nica, şi fostul secretar de stat în ministerul Sănătăţii, dr. Aurel Nechita, au criticat, joi, într-o conferinţă de presă, iniţiativa Ministerului Sănătăţii de comasare a unor spitale, despre care au spus că este una haotică pentru că nu se ţine cont de niciun criteriu...
Ministrul Sănătăţii susţine că nu poate mări salariile medicilor rezidenţi în acest an Ministerul Sănătăţii nu va majora salariile medicilor rezidenţi în acest an şi că o posibilă mărire a acestora ar putea avea loc în 2014, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, ministrul Eugen Nicolăescu.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Deputatul Petru Movilă doreşte trecerea rezidenţiatului din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a Ministerului Educaţiei Un proiect de lege privind trecerea rezidenţiatului din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a Ministerului Educaţiei Naţionale şi transformarea salariilor medicilor rezidenţi în burse doctorale urmează să fie depus de deputatul Petru Movilă, membru în Comisia de Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor...
Ungaria: Sindicatele medicilor cer salarii de 700 euro pentru rezidenţi Sindicatele medicilor din Ungaria cer majorarea cu 100.000 de forinţi /350 de euro/ a salariului lunar, în timp ce guvernul oferă doar 10.000 de forinţi /35 euro/, informează joi cotidianul ungar Nepszabadsag, citat de agenţia de presă MTI.
Ungaria: Două treimi din tinerii medici din Ungaria, dispuşi să renunţe la bacşişuri Circa două treimi dintre tinerii medici din Ungaria sunt dispuşi să abandoneze vechea practică de a accepta 'bacşişuri' ilegale din partea pacienţilor, dacă li s-ar dubla salariile, scrie vineri cotidianul ungar Nepszabadsag, care citează un sondaj realizat de Asociaţia medicilor rezidenţi /MRSZ/.