Cele mai citite
 


Mehedinţi: Personalul administrativ de la spitalul din Strehaia, desfiinţat în aprilie, lăsat fără salarii
sâmbătă, 7 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 21 de angajaţi ai fostului spital din oraşul Strehaia, desfiinţat începând cu 1 aprilie, se prezintă zilnic la locul de muncă fără însă a fi retribuiţi.
Fostul director al unităţii spitaliceşti, Maria Goldac, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că personalul respectiv provine din sectorul administrativ al fostei unităţi spitaliceşti şi este însărcinat cu paza inventarului medical şi a clădirilor.
''Noi trebuia să fim preluaţi de Primăria Strehaia. Din păcate, ni se spune că nu există bani pentru plata salariilor şi că ar trebui să intrăm în şomaj. Noi suntem de acord să facem şi acest lucru, dar cineva trebuie să ne ia în primire patrimoniu, altfel vom fi răspunzători de eventualele distrugeri sau furturi de aparatură şi alte bunuri pe care le avem în primire'', a afirmat Goldac.
Potrivit acesteia, cei 21 de angajaţi prestează activitate cu titlu gratuit, dar speră că problema lor va fi soluţionată de Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi care a început demersurile pentru transformarea fostului spital în secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin.
''Nu ştim care va fi statutul fostului spital, dar este şi normal să ne cerem drepturile salariale. Deocamdată nu avem semnale că vom fi retribuiţi pe zilele lucrate de la desfiinţarea spitalului'', a spus Goldac.
Preşedintele CJ Mehedinţi, Marius Bălu, a precizat că administraţia locală dă dovadă de lipsă de preocupare în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei de la Strehaia, ea fiind obligată să primească bunurile spitalului şi să le conserve până când se va stabili ce urmează să se întâmple cu acesta. AGERPRES/ (A, AS - Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Consilierii judeţeni au aprobat transformarea spitalelor desfiinţate în secţii ale SJU Spitalele desfiinţate din oraşele Strehaia şi Vânju Mare vor deveni secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Drobeta Turnu Severin, a declarat joi, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Marius Bălu.
Mehedinţi: Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, executat silit de sindicalişti Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin este executat silit de sindicalişti pentru o datorie de 120.000 lei, sumă reprezentând contravaloarea bonurilor de masă care trebuiau acordate din luna august 2014 până în prezent, a declarat marţi pentru AGERPRES preşedintele Sanitas Mehedinţi...
Mehedinţi: Medicul Victor Maliborschi, noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin Medicul ortoped Victor Maliborschi este manager cu drepturi depline al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin pentru următorii trei ani, a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al SJU dr. Cristian Jianu.
Mehedinţi: Proiect de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi va promova în luna noiembrie un proiect de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Marius Bălu.
Mehedinţi: Spitalele desfiinţate din Vînju Mare şi Strehaia, secţii externe ale SJU Spitalele orăşeneşti din Vînju Mare şi Strehaia, desfiinţate din 1 aprilie, au fost transformate în secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Marius Bălu.
Mehedinţi: Spitalul de urgenţă din Drobeta Turnu Severin va fi preluat de CJ Spitalul de urgenţă din municipiul Drobeta Turnu Severin va fi transferat, joi, de la Ministerul Sănătăţii în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Marius Bălu.