Cele mai citite
 


Ministrul Mediului a fost ales co-preşedinte al Comitetului Ministerial European pentru Mediu şi Sănătate
sâmbătă, 7 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a fost ales joi co-preşedinte al Comitetului Ministerial European pentru Mediu şi Sănătate, în cadrul primei reuniuni a organismului european ce s-a desfăşurat la Paris, informează un comunicat al Ministerului Mediului şi Pădurilor (MMP).
Al doilea co-preşedinte al organismului european este ministrul sloven al Sănătăţii, Dorijan Marusic.
Acest Consiliu îşi asumă un rol politic central în coordonarea politicilor naţionale şi internaţionale în ceea ce implementarea angajamentelor Declaraţiei de la Parma.
'Sunt onorat de alegerea mea în funcţia de co-preşedinte al Comitetului Ministerial European pentru Mediu şi Sănătate şi le mulţumesc colegilor mei pentru încrederea acordată, mai ales responsabilitatea pe care o implică această poziţie. Acest comitet trebuie să prezinte un model, mai ales în ceea ce priveşte implementarea intersectorială a priorităţilor de mediu, dar şi pentru alte domenii. Trebuie să fixăm obiective pragmatice, foarte clare şi să promovăm implementarea angajamentelor din Declaraţia de la Parma', a declarat ministrul László Borbély.
Din Comitetul Ministerial European pentru Mediu şi Sănătate fac parte miniştrii ai Mediului din Romania, Turcia, Azerbaijan şi Belarus, miniştrii ai Sănătăţii din Franţa, Malta, Serbia şi Slovenia, precum şi directorul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, secretarul executiv al UNECE, directorul Biroului Regional pentru Europa al UNEP, preşedintele şi co-preşedintele Forţei de Acţiune pentru Mediu şi Sănătate şi reprezentanţi ai Comisiei Europeane.
Obiectivul Declaraţiei de la Parma este acela de a face faţă principalelor pericole ale timpurilor noastre în ceea ce priveşte sănătatea şi mediul. Pentru acest deziderat, declaraţia anunţă un proces ce trebuie să identifice următoarele provocări: impactul asupra mediului şi a sănătăţii a schimbărilor climatice precum şi politicile privind acestea, riscul provocat de starea precară a condiţiilor de mediu, de muncă şi de trai în ceea ce priveşte sănătatea copiilor şi a altor grupuri vulnerabile, inegalităţile socioeconomice, nivelul bolilor netransmisibile, problematica privind de produsele chimice nocive ce persistă şi perturbă sistemele endocrine precum şi resursele insuficiente din anumite părţi ale Europei.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Mediului, la reuniunea Comitetului Ministerial European pentru Mediu şi Sănătate de la Paris Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, participă, joi, la prima reuniune a Comitetului Ministerial European pentru Mediu şi Sănătate, ce se desfăşoară la Paris, în Franţa.
Penurie de medici în Franţa: speranţa vine dinspre est Paris, 18 feb /Agerpres/ - Nu este deloc uşor să aduci un medic generalist la ţară. Confruntat cu acest trist adevăr, primarul comunei franceze Goudelin, Didier Morin, a decis să facă apel la agenţiile de recrutare a forţei de muncă din străinătate. Rezultatul: un medic român este aşteptat pe aceste...
Ministrul Mediului participă joi la reuniunea Comitetului Ministerial European pentru Mediu şi Sănătate Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, participă, joi, la prima reuniune a Comitetului Ministerial European pentru Mediu şi Sănătate, ce se desfăşoară la Paris (Franţa).
Spitalele din Franţa sunt pline de tuberculoşi din Europa de Est /Le Figaro/ În ianuarie 2012, la secţia de urgenţă a spitalului Pitié-Salpetriere din Paris a fost adus un cecen căruia i s-a depistat cea mai gravă formă de tuberculoză, rezistentă la numeroase medicamente /XDR-TB/, care nu poate fi tratată cu remediile cunoscute. Ulterior s-a dovedit că acesta era doar debutul...
Primul grup de medici români a plecat în Franţa pentru formare în tratamentul arsurilor Doi medici şi patru infirmieri au plecat luni în Franţa pentru un stagiu de o lună în tratamentul arsurilor în cadrul CHU Bordeaux şi al Spitalului Saint-Louis din Paris, graţie unui acord recent franco-român, a informat, printr-un comunicat de presă, Ambasada Franţei.
Franţa: Jerome Cahuzac anunţă că demisionează din Adunarea Naţională şi părăseşte definitiv viaţa politică Paris, 16 apr /Agerpres/- Fostul ministru francez al bugetului Jerome Cahuzac, care a provocat un seism politic în ţara sa după ce s-a descoperit că a avut un cont secret în Elveţia, a anunţat, într-un interviu acordat marţi postului de televiziune BFMTV, că demisionează şi din Adunarea Naţională, relatează...