Cele mai citite
 


Oamenii care dorm în medie şapte ore se prezintă în formă mentală mai bună
sâmbătă, 7 mai 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea, Tensiunea arteriala, Somnul, Endocrinologie
 

Un studiu realizat în Marea Britanie arată că îmbătrânirea creierului poate fi mai rapidă la cine doarme prea puţin, dar şi la cine întârzie prea mult în pat. Publicat în revista Sleep, studiul se ocupă de memorie, gândire şi vocabular. El dezvăluie faptul că 7-8% dintre cei care dorm mai mult de opt ore pe noapte au avut rezultate mai slabe la teste decât cei care dorm între şase şi opt ore, scrie site-ul lesquotidiennes.com.

În privinţa persoanelor care dorm mai puţin de şase ore pe noapte, 25% dintre femei şi 18% dintre bărbaţi au rezultate mai slabe în vocabular şi gândire. Studiul a fost realizat pe 5.431 persoane, femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 35 şi 55 de ani. 'Rezultatul principal al acestui studiu este că degradarea somnului poate determina o scădere a funcţiilor cognitive după vârsta de 50 de ani', spune Jane Ferrie de la University College London Medical School, unul din autorii cercetării, într-un comunicat de presă.

'Lipsa cronică de somn favorizează producerea de hormoni şi elemente chimice în organism, care cresc riscul de boli cardiace, atacuri, hipertensiune, diabet şi obezitate', afirmă cercetătoarea, care adaugă că ideal este un somn de calitate de şapte ore.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
de sandy
da somnul este benefic odihnitor si este si dusman omului cel mai bine se doarme dimineata pina la ora sapte la ora 4 sa se doarma atunci este mai odihnitor si se refac neuroni

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Lipsa somnului creşte riscul de obezitate (studiu) Studiul "Somn şi nutriţie", realizat anual de Institutul naţional francez pentru somn şi stare de veghe (INSV), confirmă legătura dintre excesul de greutate şi un somn insuficient, altfel spus lipsa somnului creşte riscul de obezitate. Cercetarea s-a desfăşurat pe circa 50.000 de internauţi şi a fost...
Naşterile prin cezariană pot creşte riscul de astm, diabet şi obezitate la nou-născuţi Operaţia cezariană poate duce la naşterea unor copii vulnerabili la probleme de sănătate cronice cum sunt astmul, diabetul şi obezitatea, conform unui studiu publicat în 'British Medical Journal', informează Reuters.
Kilogramele în plus pot afecta memoria (studiu) Un nou studiu britanic sugerează faptul că, pe termen lung, persoanele supraponderale au o memorie mai slabă decât cele cu greutate normală. Astfel, la necazurile provocate de kilogramele în plus - diabet, hipertensiune arterială, boli cardiace - se adaugă şi efectele asupra memoriei episodice. Cercetarea...
Marea Britanie acordă cea mai bună îngrijire paliativă din lume (studiu) Cea mai bună îngrijire din lume la sfârşitul vieţii este oferită în Marea Britanie, conform unui studiu efectuat de Economist Intelligence Unit (EIU) în 80 de ţări, informează AFP.
Lipsa soarelui creşte riscul de diabet de tip 2 (studiu) O echipă de cercetători australieni confirmă într-un studiu legătura dintre conţinutul de vitamină D şi riscul de a dezvolta un diabet de tip 2. Vitamina D este sintetizată în organism dintr-un derivat al colesterolului, sub acţiunea razelor UV, scrie passionsante.be.
China se confruntă cu o epidemie de diabet (studiu) China se confruntă în prezent cu o epidemie de diabet, favorizată de nivelul ridicat de obezitate şi de îmbătrânirea populaţiei, potrivit unui studiu apărut în revista 'New England of Medicine' de joi, transmite AFP.