Cele mai citite
 


Controale în farmacii
miercuri, 15 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Drobeta Turnu Severin, 15 iul /Agerpres/ - Corpul de control al Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a demarat un control în 10 unităţi farmaceutice din judeţ, spre a constata în ce măsură au fost respectate contractele-cadru pentru decontarea medicamentelor compensate.

Reprezentantul CJAS Mehedinţi, Radu Barbu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că verificările respective, care se vor finaliza în 23 iulie, urmăresc să stabilească raportul dintre valoarea şi cantitatea medicamentelor eliberate în anul 2008, când acestea dispuneau de plafoane financiare, şi cele din acest an, când au un preţ de referinţă.

'Controlul respectiv se efectuează la cererea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate. Concomitent se acordă atenţie şi inventarierii a 20 dintre medicamentele cel mai des prescrise şi dacă farmaciile în cauză s-au aprovizionat cu medicamente la preţuri mici', a precizat Barbu.

În opinia acestuia, din cauza crizei economice farmaciile din Mehedinţi trebuie să se alinieze măsurilor luate la nivelul ţării, de utilizare raţională şi eficientă a fondurilor alocate pentru decontarea reţetelor de medicamente gratuite şi compensate.

'La nivelul CJAS Mehedinţi au fost constituite trei echipe de control. Sperăm ca acestea să nu constate abateri în utilizarea banului public şi să ne forţeze să reziliem unele contracte încheiate cu societăţile furnizoare a medicamentelor', a afirmat Barbu.

Potrivit sursei citate, în primul semestru al anului 2009 CJAS Mehedinţi a înregistrat un deficit financiar de 17,6 milioane lei, cauzat de cheltuielile care au depăşit fondurile repartizate, de 36,9 milioane lei. AGERPRES/ (Florian Copcea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS: Peste 3.000.000 de reţete electronice în patru luni Numărul reţetelor electronice a depăşit în patru luni pragul de 3.000.000, de la 1 iulie aproximativ 75.000 de reţete fiind prescrise zilnic cu ajutorul acestui sistem, potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Vaslui: Peste 6,5 milioane de lei decontate lunar de farmacii pentru reţete; CJAS face verificări Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui decontează lunar în jur de 6,5 - 7 milioane de lei pentru reţetele gratuite şi compensate, sumă considerată prea mare de autorităţile din domeniul sanitar.
DIICOT: Percheziţii la un grup infracţional care făcea trafic cu medicamente Procurori DIICOT şi poliţişti au efectuat miercuri 15 percheziţii în judeţele Maramureş, Cluj şi Alba pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, evaziune fiscală şi fals informatic.
UPDATE Galaţi: Descinderi la farmacii şi cabinete medicale în cazul unor reţete medicale falsificate Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că percheziţiile făcute în municipiul Galaţi şi judeţ, în cursul dimineţii la mai multe cabinete medicale şi farmacii, au vizat eliberarea unor reţete medicale pe numele unor persoane care nu au...
Emil Boc: Medicamente vor exista, doar că la preţuri corecte şi prin proceduri transparente Premierul Emil Boc a susţinut vineri la Radio România Actualităţi că obiectivul Guvernului este legat de prezenţa medicamentelor în farmacii "la preţuri corecte şi prin proceduri transparente".
Premierul Emil Boc: Medicamente vor exista, doar că la preţuri corecte şi prin proceduri transparente Premierul Emil Boc a susţinut vineri la Radio România Actualităţi că obiectivul Guvernului este legat de prezenţa medicamentelor în farmacii "la preţuri corecte şi prin proceduri transparente".