Cele mai citite
 


Operaţii laparoscopice de chirurgia obezităţii transmise în direct din România la Congresul de Chirurgie Digestivă de la Roma
sâmbătă, 7 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea
 

Dr. Cătălin Copăescu, şef Departament Chirurgie Generală Delta Hospital, Medic Primar Chirurg acreditat în chirurgie laparoscopică şi chirurgie bariatrică, a fost invitat să efectueze operaţii transmise în direct, în cadrul celui de-al 22-lea Congres de chirurgie a aparatului digestiv, eveniment care are loc la Roma, în zilele de 5 şi 6 mai, informează un comunicat de presă.

Transmiterea în direct a unor operaţii bariatrice efectuate laparoscopic la un Congres Internaţional, din România în Italia, este o premieră naţională, iar acest lucru se poate efectua în primul rând datorită recunoaşterii internaţionale a experienţei în chirurgia bariatrică a dr. Cătălin Copăescu, dar şi a dotărilor din spitalul privat Delta Hospital, unitate sanitară dotată cu aparatură laparoscopică ultraperformantă şi mijloace de transmitere video la distanţă, care va avea lansarea oficială în luna iunie.

Cele două intervenţii programate să fie transmise în direct, la care vor asista peste 800 de chirurgi din Italia şi alte ţări europene, sunt o operaţie de reducere a stomacului (gastrectomie longitudinala, engl. Gastric Sleeve) şi o operaşie de Bypass Gastric.

Intervenţia chirurgicală de gastrectomie longitudinală (Gastric Sleeve) presupune îndepărtarea a 80% din stomac, realizând un rezervor gastric cu o capacitate mult mai mică. În consecinţă, se reduce major senzaţia de foame şi este facilitată instalarea precoce a satietăţii. Durata medie a unei astfel de operaţii este de circa 50 de minute.

Operaţia de gastric bypass consta în formarea unui mic rezervor gastric (capacitate aproximativ 25 cmc) şi ocolirea, de către alimentele înghiţite, a unui segment important din intestinul subţire (cca 150cm), reducând absorbţia caloriilor. Intervenţia chirurgicală durează aproximativ 90 minute.

Cătălin Copăescu este medicul român cu cea mai mare experienţă în chirurgia obezităţii, operând cu succes până în prezent peste 2500 de pacienţi cu obezitate, diabet zaharat sau alte boli metabolice.

Cătălin Copăescu este singurul chirurg din România acreditat de foruri internaţionale (europene şi americane) pentru efectuarea operaţiilor bariatrice, iar Delta Hospital este singura instituţie medicală din Europa de Est care îndeplineşte condiţiile de Centru de Excelenţă în Chirurgia Bariatrică.

Congresul Italian de Chirurgie Digestivă este un eveniment care include atât expuneri ştiinţifice, cât şi demonstraţii practice constând în intervenţii chirurgicale în direct, prin intermediul unor videoconferinţe. AGERPRES/(AS - Mariana Ionescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un număr de 40 de bărbaţi vor participa la un studiu privind impactul chirurgiei metabolice asupra remisiei diabetului zaharat Un număr de 40 de bărbaţi cu obezitate, care au dezvoltat şi diabet zaharat de tip 2, vor participa la un studiu clinic privind impactul chirurgiei metabolice asupra remisiei diabetului zaharat de tip 2, studiu care a fost lansat miercuri la Spitalul Ponderas.
Interventii chirurgicale endoscopice: Europa de Vest 60-80% - Romania 30% sunt rezultatele unui studiu condus recent de Asociatia Romana de Chirurgie Endoscopica privind metodele utilizate pentru tratamentul pacientilor chirurgicali. Imbunatatirea acestor rezultate este unul dintre obiectivele Congresului ARCE 2013, care se desfasoara zilele acestea la Bucuresti (21 – 23...
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
Comunicat de presă - Societatea Română de Chirurgie Laparoscopică Pediatrică Conferinţă despre chirurgia laparoscopică şi tehnicile videoendoscopice organizată pentru asistenţii medicali la Bucureşti, pe 23 septembrie
Arad: În premieră, la Arad a fost efectuată o operaţie pe cord deschis O intervenţie chirurgicală (laparoscopică - n.r.) pe cord deschis a fost efectuată, în premieră pentru Arad şi pentru vestul României, la Clinica de chirurgie cardio-vasculară din cadrul Centrului de chirurgie laparoscopică 'Sfântul Gheorghe'.
Spitalul unde poţi scăpa de obezitate O nouă unitate medicală privată unde există un centru de chirurgia obezităţii, dar şi aparatură unică în România, a fost deschisă în această săptămână. În plin declin al sistemului sanitar public românesc, un nou spital care oferă servicii ce pot reprezenta o alternativă pentru bolnavi care nu-şi...