Cele mai citite
 


Peste jumătate din belgieni sunt enervaţi de colegii lor fumători
sâmbătă, 7 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
54% dintre belgieni sunt deranjaţi de pauzele pentru fumat pe care şi le iau colegii lor, potrivit unui sondaj realizat de site-urile Monster.be et Monsterboard.nl în rândul a 1.331 internauţi din Belgia şi Olanda, scrie cotidianul belgian Le Soir.
Dintre cei chestionaţi în Belgia, 28% consideră că, deoarece colegii lor fumători merg des să fumeze, productivitatea lor scade. 'Colegii pot crede că eşti mai puţin productiv dacă ieşi des din birou să fumezi', arată un responsabil de la Monster, citat într-un comunicat.

24% dintre belgieni cred că mirosul şi impactul asupra sănătăţii constituie o problemă, iar 2% sunt preocupaţi de deşeurile pe care le produc fumătorii. În total, 54% dintre belgieni se declară enervaţi de colegii lor fumători.

În Olanda, enervarea este ceva mai scăzută: 46% dintre persoanele chestionate spun că sunt deranjate de colegii fumători, aproape două treimi apreciind că aceştia sunt mai puţin productivi. 13% sunt deranjaţi de miros şi efectele asupra sănătăţii, iar 4%, de mucurile de ţigară lăsate de colegii lor fumători. În rândul olandezilor chestionaţi, 54%, dintre care 40% nu fumează, nu se declară deranjaţi de colegii lor fumători.

'Belgienii sunt mai puţin toleranţi', concluzionează Monster.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ţigara electronică îi poate ajuta pe fumători să renunţe la acest viciu (studiu) Un studiu efectuat în Marea Britanie a descoperit că ţigările electronice au ajutat pe aproape 18.000 de persoane din această ţară să renunţe la fumat, în 2015, informează AFP.
AFP: Ţigara, ''pe banca acuzaţilor'', în România şi în Balcani ''Există un loc pentru fumători ?'', întreabă un client într-un restaurant din Bucureşti. Ospătarul zâmbeşte, apoi spune: ''Nu vă neliniştiţi, puteţi fuma oriunde''. Cu toate acestea, chiar dacă în barurile din România încă se fumează, ideea de a interzice fumatul în aceste localuri câştigă teren, ca...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
Florin Mihălţan: Copiii cu fumători în casă prezintă un risc cu 31% mai mare de a avea astm Copiii care stau în case în care se fumează au un risc de apariţie a astmului cu 31% mai mare decât cei care nu sunt expuşi fumului de ţigară, a afirmat joi preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Florin Mihălţan, într-o conferinţă de presă.
IRES: 75% dintre români spun că nu fumează, iar 51% nu permit niciodată fumatul în casă Trei sferturi (75%) dintre respondenţii unui sondaj IRES, realizat în perioada 21-25 ianuarie, spun că nu fumează deloc tutun, iar 79% au o părere bună sau foarte bună despre legea care interzice fumatul în spaţiile publice din România.
Cum renuntam la fumat? – partea 1 Mai mult de jumatate din pacientii care imi intra pe usa sunt fumatori, iar din acestia o treime sunt obezi, alta treime sufera de boli cardiovasculare si cealalta parte de boli digestive. 60% din pacientele abia intrate la menopauza au osteoporoza si sunt fumatoare. Primul meu sfat logic si de...