Cele mai citite
 


Procesul de reorganizare a spitalelor de la Arad, aproape de final
sâmbătă, 7 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reorganizarea spitalelor presupune, la Arad, desfiinţarea Spitalului municipal şi a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie "Dr. Salvator Vuia" şi trecerea lor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, ca structuri fără personalitate juridică.
"Prin comasarea celor trei spitale într-unul singur vom avea o singură echipă de management, alcătuită din manager general, director medical, director de îngrijiri şi director economic. Urmează ca, în conformitate cu viziunea prezentată de firma de consultanţă (care a făcut un audit al spitalelor - n.r.), să avem o reaşezare a secţiilor, a personalului non-medical care deserveşte noul spital, acest lucru urmând să fie făcut de echipa managerială ce va fi numită interimar în aceste zile. Echipa va începe implementarea a ceea ce firma de consultanţă a prezentat drept o strategie de integrare a celor trei spitale", a declarat, vineri, într-un briefing de presă, preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu.
În urma acestei reorganizări, noul Spital Judeţean va putea fi clasificat într-o categorie superioară.
CJ Arad a contractat o firmă de consultanţă din Ungaria, care a făcut un audit al spitalelor, rezultatele fiind prezentate vineri.
Preşedintele CJ Arad a arătat că "despărţirea" celor trei spitale a constituit o soluţie în urmă cu 30 de ani, însă în condiţiile actuale Nicolae Ioţcu spune că "reaşezarea sistemului de sănătate arădean trebuie pusă pe alte baze, pentru a putea deveni un sistem performant, cu accent pe pacient", lucru evidenţiat şi de studiului firmei de consultanţă, care a propus o strategie de dezvoltare viitoare a sistemului de sănătate.
Unele elemente din această strategie vor fi implementate în scurt timp, în vreme ce altele necesită o perioadă mai lungă, condiţionate fiind şi de resursele financiare.
În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, preşedintele CJ a susţinut că vor exista reduceri, primii vizaţi fiind salariaţii din rândul personalului non-medical.
"Nu se va interveni asupra personalului medical în ceea ce priveşte concedierile, această categorie de salariaţi urmând să fie integrată în noua structură, ţinând cont atât de propunerile ce ni le-a făcut firma de consultanţă, cât şi de posibilitatea rezolvării problemelor de patrimoniu, întrucât o parte din secţiile celor trei spitale funcţionează în clădiri retrocedate vechilor proprietari, clădiri unde nu se poate investi pentru a îmbunătăţi condiţiile de cazare a bolnavilor, iar pe de altă parte implică costuri suplimentare în ceea ce priveşte funcţionarea acestora", a explicat Ioţcu.
El a arătat că, în ansamblu, elementul principal al studiului întocmit de firma de consultanţă ar fi modul prin care se propune schimbarea în totalitate a viziunii asupra a ceea ce înseamnă asistenţă medicală, axarea pe pacient a resurselor.
"Sunt, cred, elemente care depind de administraţie şi de resursă, atât a Ministerului Sănătăţii, cât şi a administraţiei locale în ceea ce priveşte investiţiile, o parte din ele depinzând de modul în care vor atrage sau nu bolnavii în sistemul de sănătate arădean medicii şi cei care conduc secţiile", a adăugat Nicolae Ioţcu. AGERPRES/(A, AS - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fostul manager al SCJU Arad consideră inoportună mutarea Maternităţii în noua clădire destinată Spitalului TBC Arad, 29 mar /Agerpres/- Fostul manager şi director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Adrian Wiener, consideră inoportună mutarea Secţiei de Obstetrică - Ginecologie a SCJU în noua clădire, destinată iniţial Spitalului TBC şi construită în cartierul Grădişte, scoţând în evidenţă...
MS: Reorganizarea unor unităţi sanitare din judeţele Arad şi Bihor, aprobată de Guvern Guvernul a aprobat, miercuri, la propunerea Ministerului Sănătăţii (MS), două acte normative privind reorganizarea unor unităţi sanitare din judeţele Arad şi Bihor, ambele măsuri fiind propuse de autorităţile publice locale şi înscriindu-se în strategia de reorganizare a sistemului sanitar.
Bihor: Lucrări de modernizare la Maternitatea din Oradea şi la Spitalul Judeţean Clinica de Obstetrică Ginecologie din Oradea va fi amenajată la standarde europene, prin Proiectul de Reformă a Sectorului Sanitar APL 2 Componenta 1 - Asistenţă medicală maternă şi neonatală, finanţat din acordurile de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi cu...
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Constanţa: Asistenţă medicală privată gratuită, în Mamaia Spitalul Privat ISIS a inaugurat luni, 3 decembrie, un Centru medical multifuncţional, cu spitalizare de zi gratuită, în staţiunea Mamaia.
Arad: Proiectul transfrontalier româno-ungar 'Vindecare fără graniţe în regiunea Criş - Mureş' Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, în parteneriat cu Spitalul Judeţean 'Pandy Kalman' din Bekes (Ungaria), a organizat conferinţa inaugurală a proiectului 'Vindecare fără graniţe în regiunea Criş - Mureş. Stabilirea fondului comun de vindecare în judeţele Arad şi Bekes în domeniul...