Cele mai citite
 


Raportorul ONU pentru execuţii extrajudiciare cere dezvăluirea în detaliu a raidului de la reşedinţa lui ben Laden
sâmbătă, 7 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Raportorul independent al ONU pentru execuţii extrajudiciare, Christof Heyns, a făcut apel la Statele Unite ale Americii /SUA/ să dezvăluie mai multe detalii cu privire la raidul american asupra ascunzătorii din Pakistan a liderului Al-Qaida Osama ben Laden, pentru a le permite astfel experţilor să se pronunţe în legătură cu legalitatea uciderii acestuia, transmite vineri AP.
Heyns, profesor sud-african de drept, a subliniat într-un comunicat că Washingtonul 'trebuie să dezvăluie faptele petrecute pentru a permite o evaluare în privinţa /respectării/ standardelor internaţionale ale drepturilor omului'.

Potrivit lui Heyns, 'este deosebit de important să se afle dacă planificarea misiunii a permis un efort pentru capturarea lui Ben Laden'.

Şi alţi oficiali ai ONU, reprezentanţi ai unor organizaţii pentru drepturile omului sau ai Crucii roşii au lansat apeluri similare în ultimele zile. Oficialii americani au insistat că raidul a fost legal, conform dreptului SUA şi internaţional.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pakistan: Cel puţin 1.600 de morţi şi 10 milioane de sinistraţi /Crucea Roşie/ Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat luni că cel puţin 1.600 de persoane au murit, iar alte 10 milioane sunt grav afectate în urma recentelor inundaţii din ţara asiatică, bilanţ care poate creşte ca urmare a ploilor anunţate pentru următoarele zile, transmite EFE.
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.
Gala Crucii Roşii: 31.000 de euro strânşi la a IX-a ediţie a evenimentului Nu mai puţin de 31.000 de euro au fost strânşi la cea de-a IX-a ediţie a Galei Crucii Roşii, desfăşurată vineri la Televiziunea Română, din donaţii prin SMS şi apeluri telefonice şi din donaţiile partenerilor şi sponsorilor, pentru continuarea proiectului "Puncte de prim ajutor în zone izolate", informează...
Sălaj: Directoare Crucii Roşii a demisionat din PSD, piezându-şi funcţia de consilier judeţean Lorena Filip, directoarea filialei Sălaj a Crucii Roşii, a demisionat din PSD, partid pe lista căruia a ajuns consilier judeţean, renunţarea la calitatea de membru de partid determinând şi pierderea calităţii de ales local.
Brăila: Jandarmii şi reprezentanţii Crucii Roşii au oferit ceai cald şoferilor care au aşteptat să intre pe DN 2B Jandarmii şi reprezentanţii Crucii Roşii au oferit ceai cald şoferilor care au aşteptat în trafic să intre pe DN 2B Brăila - Buzău, potrivit informaţiilor furnizate de Biroul de presă al Jandarmeriei Brăila.
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.