Cele mai citite
 


Un militar român şi-a pierdut viaţa în Afganistan
sâmbătă, 7 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Caporalul Constantin-Laurenţiu Lixandru, din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", a căzut la datorie, joi, în Provincia Zabul, Afganistan.
Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, în timpul desfăşurării unei misiuni de patrulare pe autostrada A1, militarul executa cercetarea terestră a unui obiectiv, conform procedurilor. În urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, caporalul a fost rănit grav, fiind evacuat de urgenţă la Spitalul Militar din baza Lagman pentru îngrijiri medicale.
Cu toate eforturile depuse de personalul medical pentru salvarea vieţii sale, caporalul Lixandru a decedat. Militarul, în vârstă de 30 ani, era căsătorit şi nu avea copii.
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a caporalului Constantin-Laurentiu Lixandru, care şi-a sacrificat viaţa sub culorile Drapelului naţional, săvârşind acte de devotament excepţional în timpul executării misiunii în teatrul de operaţii din Afganistan.
De asemenea, ministrul Apărării Naţionale a înaintat preşedintelui României propunerea de decorare a sublocotenentului post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.
Sublocotenentul post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru va fi înmormântat în oraşul natal, Rovinari.
Primarul localităţii, Dorin Filip, a declarat vineri că administraţia locală, împreună cu reprezentanţi ai armatei române se vor ocupa de funeraliile eroului, acesta urmând să fie înmormântat în curtea unei biserici din localitate.
Vineri în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional au fost organizate ceremonii militare şi religioase, în semn de recunoştinţă, preţuire şi deplin respect pentru eroul Constantin-Laurenţiu Lixandru.
Trupul neînsufleţit al militarului va fi adus în ţară duminică, pe aeroportul Otopeni.
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Mark Gitenstein, transmite condoleanţe, în numele său personal şi al Guvernului SUA, familiei, apropiaţilor şi colegilor militari ai sublocotenentului Constantin-Laurenţiu Lixandru.
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, şi conducerea Armatei îşi exprimă profundul regret pentru această pierdere şi sunt alături de familia greu încercată. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Militari români morţi în Afganistan - cronologie Un militar român şi-a pierdut viaţa şi alţi cinci au fost răniţi în Afganistan duminică, 30 martie, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat. Militarii executau o misiune de patrulare în comun cu forţele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aproximativ 10 kilometri...
MApN:Trupul neînsufleţit al sublocotenentului post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru va fi adus duminică în ţară Trupul neînsufleţit al sublocotenentului post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru, căzut la datorie în timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, va fi repatriat cu o aeronavă militară a Forţelor Aeriene Române, care va ateriza duminică, 8 mai, în jurul orei 14.00, la Flotila 90 Transport Aerian...
Gorj: Militarul mort în Afganistan va fi înmormântat la Rovinari Sublocotenentul post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru, care şi-a pierdut viaţa joi în Afganistan, după ce a fost implicat într-un incident pe autostrada A1 din regiunea Zabul, în timpul unei misiuni de patrulare, va fi înmormântat în oraşul natal, Rovinari.
Trupul militarului mort în Afganistan va fi repatriat duminică, pe aeroportul Otopeni Trupul neînsufleţit al militarului român mort joi în Afganistan, sublocotenentul post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru, va fi adus în ţară duminică, pe aeroportul Otopeni, a anunţat, la Slatina, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea.
MAE îşi exprimă regretul faţă de decesul sublocotenentului Ion-Lucian Leuştean Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiei sublocotenentului Ion-Lucian Leuştean, rănit grav în teatrul de operaţii din Afganistan în septembrie 2011 şi care a decedat miercuri la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central.
Emblema 'Onoarea Armatei României', conferită de ministrul Oprea militarilor Batalionului 'Neagoe Basarab' răniţi în Afganistan Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a conferit miercuri emblema "Onoarea Armatei României" cu însemn de război locotenentului George Olteanu, plutonierilor-majori Marius Apostol şi Daniel Riza şi caporalului Nicolae Barbu, în semn de apreciere pentru înalta competenţă profesională, curajul,...