Cele mai citite
 


Bacău: Cursuri de perfecţionare pentru medici şi asistenţi din domeniul sanitar
duminică, 8 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul municipal de urgenţă Moineşti a fost, sâmbătă, gazda cursului ''Responsabilizarea medico-socială şi calitatea vieţii comunităţii vârstnice'', organizat de Colegiul Medicilor Bacău, cu sprijinul Clinicii medicale de geriatrie şi gerontologie Iaşi.
''Tematica se adresează medicilor de familie, neurologilor, interniştilor, psihiatrilor, specialiştilor în geriatrie-gerontologie, dar şi celor din domeniul recuperării medicale'', a declarat pentru AGERPRES doctorul în medicină Adrian Cotârleţ, vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Bacău.
Potrivit acestuia, ''această nouă perfecţionare profesională îi ajută pe medici să acumuleze şi credite în puncte în procesul de educaţie medicală continuă''.
La rândul lor, peste 100 de asistenţi medicali băcăuani, atât din spitale, cât şi din sistemul privat, participă, în sfârşitul acestei săptămâni, la Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Bacău, la o suită de prelegeri cu privire la ''Radioprotecţia în diagnosticul radiologic şi radiologia intervenţională''.
''Tema, inedită în procesul de perfecţionare profesională în sistemul medical din judeţ, este susţinută de specialişti din Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN)'', a declarat pentru AGERPRES Mirela Romaneţ, purtător de cuvânt al SJU Bacău.
Potrivit acesteia, ''manifestarea ştiinţifică face parte din Programul naţional de educaţie medicală continuă, o asemenea temă urmând a fi reluată ca formă de perfecţionare peste cinci ani''. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Intervenţii chirurgicale complexe efectuate de specialişti din 6 ţări cu prilejul Zilelor Spitalului din Moineşti Un număr de 15 bolnavi din judeţele Bacău, Vrancea, Neamţ şi Sibiu, având o patologie gravă, vor fi operaţi până sâmbătă în cele şase săli specializate ale Spitalului de Urgenţă din Moineşti, de echipe coordonate de cunoscuţi chirurgi din România, Franţa, Turcia, Israel, SUA şi Republica Moldova.
Bacău:Prima promoţie de asistenţi medicali comunitari din programul de incluziune socială al UNICEF, gata de muncă Un număr de 35 de asistenţi medicali comunitari au finalizat, marţi, cursurile speciale organizate pentru derularea în judeţul Bacău a unui amplu proiect de ,,Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii', susţinut de UNICEF România şi Consiliul Judeţean şi cofinanţat...
Bacău: Ambulatoriu de specialitate, deschis la Spitalul de urgenţă din Moineşti Un ambulatoriu de specialitate, complet reabilitat în urma implementării unui proiect finanţat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, a fost deschis, luni, la Spitalul de urgenţă din Moineşti pentru activităţi curente de deservire a populaţiei.
Iaşi: 800 de specialişti în urgenţe medicale, pregătiţi prin intermediul programelor europene Peste 800 de specialişti în domeniul urgenţelor medicale vor fi pregătiţi prin intermediul unui program european, în cadrul proiectului ''Formarea profesională în domeniul urgenţei medicale şi promovarea utilizării noilor tehnologii pentru personalul din sectorul sănătăţii''.
Bacău: Pensionarii solicită organizarea reţelei naţionale de geriatrie şi gerontologie Organizaţiile pensionarilor băcăuani au solicitat organizarea reţelei naţionale de geriatrie şi gerontologie şi înfiinţarea de secţii de geriatrie-gerontologie în toate spitalele mari din ţară, cu prilejul unei întâlniri avute, miercuri, de liderii acestora cu prefectul judeţului, Neculai Olaru.
Bacău: Multe premiere şi participanţi din şase ţări la "Zilele medicale" ale Spitalului din Moineşti Un workshop cu tema "Oncogenetica" reprezintă o premieră la "Zilele medicale" ale Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti, aflat la a IX-a ediţie şi care a debutat joi în prezenţa a peste 400 de medici şi invitaţi speciali din clinici şi spitale renumite din ţară, dar şi din Italia, Germania, Israel...