Cele mai citite
 


Punctele de prim ajutor pentru caniculă, activate
miercuri, 15 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Hidratare
 

Timişoara, 15 iul /Agerpres/ - Temperaturile ridicate din ultimele zile din Timişoara şi zilele toride care se anunţă în judeţ până sâmbătă, au determinat autorităţile să activeze şapte din cele 10 puncte de prim-ajutor în caz de caniculă, din Timişoara.

Punctele funcţionează în pieţe, la gară şi la Poşta Mare.

Prefectul Mircea Băcală a declarat că celelalte trei puncte de prim-ajutor nu au personal de specialitate, dar vor fi deschise în perioada următoare.

"Avem promisiuni de la autorităţile sanitare că până la finele săptămânii va fi trimis personalul de specialitate şi în acele trei puncte", a spus prefectul.

Organizarea punctelor de prim-ajutor vine în sprijinul celor care, aflaţi în trafic, au nevoie de apă, sau de recomandările şi asistenţa unui cadru medical. În situaţii de urgenţă, cadrul medical din punctele de prim-ajutor poate chema ambulanţa.

Meteorologii au anunţat temperaturi de 35-37 de grade pentru judeţ şi Timişoara, cu posibilitatea ca acestea să fie depăşite spre finele intervalului. AGERPRES/(Otilia Halunga)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Creşte numărul lipotimiilor provocate de caniculă Reşiţa, 24 iul /Agerpres/ - Serviciul de Ambulanţă din Caraş-Severin este foarte solicitat în această perioadă, mai multe persoane fiind victime ale lipotimiilor provocate de temperaturile caniculare.
Numărul solicitărilor la ambulanţa din Bucureşti a crescut cu 15% Bucureşti, 17 iul /Agerpres/ - Numărul solicitărilor la ambulanţă au crescut cu 15% vineri, între 8,00 şi 17,00, faţă de o zi normală, a declarat pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti.
Numărul persoanelor căzute pe stradă a crescut Bucureşti, 18 iul /Agerpres/ - Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti a înregistrat în ultimele ore o creştere cu 10% - 15% a solicitărilor pentru persoane căzute în stradă şi cu lipotimii, a declarat pentru AGERPRES dr. Cristian Grasu, medic coordonator.
Canicula a dublat numărul bătrânilor care ajung la spital Suceava, 17 iul /Agerpres/ - Temperaturile ridicate din ultimele zile au făcut ca numărul persoanelor care ajung la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, majoritatea pensionari cu probleme neurologice, să se dubleze.
Centrul de Transfuzii şi-a redus programul din cauza caniculei Suceava, 17 iul /Agerpres/ - Temperaturile ridicate din ultimele zile, care favorizează accentuarea disconfortului termic, au făcut ca programul Centrului Judeţean de Transfuzii (CJT) Suceava să fie redus cu o oră.
Şase puncte de prim ajutor pentru caniculă în sectorul 4 Primăria sectorului 4 anunţă că punctele fixe de prim ajutor de pe raza unităţii administrative sunt funcţionale şi că în incinta lor se distribuie apă potabilă, măsură luată în contextul emiterii de către meteorologi a codului galben de caniculă.