Cele mai citite
 


Mehedinţi: Simpozion ştiinţific şi de educaţie medicală
duminică, 8 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Simpozionul interjudeţean ''Medicină - diversitate şi complexitate'', desfăşurat sâmbătă, la Colegiul tehnic ''Decebal'' din Drobeta Turnu Severin, a reunit 150 de profesori, cadre medicale şi specialişti din domeniul medicinei din judeţele Timiş, Dolj, Gorj şi Mehedinţi.
''Comunicările prezentate la acest eveniment, aflat la ediţia a X-a, s-au axat pe educaţia medicală, relaţia educaţie-sănătate, statutul medicilor şi asistentelor medicale în contextul crizei economice pe care o traversează sistemul sanitar din România'', a declarat pentru AGERPRES preşedintele Fundaţiei ''Gheorghe Ţiţeica'', Ion Nănuţi.
El a mai arătat că mai mulţi autori de lucrări de specialitate au prezentat referate legate de cele mai frecvente boli ale acestui secol - cancerul şi diabetul - precum şi de măsurile ce se impun pentru diminuarea efectului acestora.
''Am avut şi o dezbatere privind stoparea exodului de cadre medicale în străinătate. Cu acest prilej s-a lansat ideea transmiterii către autorităţi a unui apel prin care am solicitat asigurarea condiţiilor de profesare la standarde europene a meseriei de medic şi asistent medical'', a conchis Nănuţi. AGERPRES/ (A-Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Percheziţii de amploare la traficanţi de medicamente Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie efectuează joi 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi, Dolj, Cluj, Timiş şi în Capitală, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unei grupări specializate în cumpărarea şi vânzarea unor medicamente din ţară şi străinătate de tip Xanax, Rivotril...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
Peste 800 de cadre medicale au fost prezente la evenimentul MedDEX Brasov In perioada 22-23 aprilie 2016, echipa Med Solutions International Group a organizat conferinta medicala interdisciplinara MedDEX la Brasov, in cadrul hotelului Kronwell. Evenimentul stiitific a fost organizat sub egida Facultatii de Medicina si a Universitatii Transilvania din Brasov, fiind creditat...
Mehedinţi: Peste 30 % dintre asistenţii medicali preferă să plece la muncă în străinătate Peste 30 % dintre absolvenţii Şcolii medicale postliceale din Drobeta Turnu Severin pleacă în străinătate din cauza modului birocratic în care pot intra în sistemul de sănătate din judeţul Mehedinţi şi a salariilor neatractive pe care le pot primi dacă ar fi angajaţi în acesta.
Mehedinţi:Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin a primit sponsorizări în valoare de aproximativ 750.000 lei În anul 2012 Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin a primit sponsorizări de la diferite entităţi economice din ţară şi străinătate în valoare de 747.870 lei, a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul Nicoleta Manu.
Mehedinţi: Noul computer tomograf de la SJU va fi funcţional la începutul lui noiembrie, susţine dr. Cristian Jianu Noul computer tomograf (CT) achiziţionat de Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin va fi funcţional la începutul lunii noiembrie, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, dr. Cristian Jianu.