Cele mai citite
 


Ziua Internaţională a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii, sub semnul Anului Voluntariatului
duminică, 8 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ziua Internaţională a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii, marcată în fiecare an la 8 mai, va fi sărbătorită în 2011 sub semnul voluntariatului, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
"Voluntariatul este un principiu fundamental al Crucii Roşii şi Semilunii Roşii. Voluntarii reprezintă coloana vertebrală a tuturor activităţilor de Cruce Roşie, ajutând Societatea Naţională de Cruce Roşie din România să deruleze programe de succes şi asistând zeci de mii de persoane vulnerabile aflate în dificultate", se arată în comunicatul citat.
În toată lumea, sunt aproximativ 100 milioane de voluntari şi membri de Cruce Roşie, care acţionează în 186 de ţări. Din numărul total al acestora, mai mult de 13,5 milioane sunt voluntari activi în programele de intervenţie pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile.
"Anul acesta reprezintă nu doar a X-a aniversare a Anului Internaţional al Voluntariatului, dar şi Anul European al Voluntariatului. Pentru Crucea Roşie şi Semiluna Roşie, acest fapt reprezintă o oportunitate pentru a promova şi recunoaşte rolul pe care l-au avut voluntarii în mişcarea noastră de a deveni cea mai mare reţea umanitară din lume. Astăzi, una din 2.000 de persoane este voluntar al acestei mişcări, ceea ce înseamnă că aproape fiecare comunitate de pe glob este asistată de un voluntar al Crucii Roşii sau al Semilunii Roşii. Este o realitate de care toţi ar trebui să fim mândri", a evidenţiat în mesajul transmis cu ocazia Zilei Internaţionale a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii, Tadateru Konoe, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, şi Jakob Kellenberger, preşedinte al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii.
În mesaj se subliniază că, de multe ori, voluntarii sunt ei înşişi victime ale aceloraşi crize pentru care acţionează. Curajul şi simţul lor de solidaritate îi face să lase deoparte propria suferinţă şi să acţioneze în spiritul salvării celorlalţi, ceea ce reprezintă un lucru cu adevărat remarcabil.
În România, peste 10.000 de voluntari dăruiesc din timpul lor pentru a veni în sprijinul persoanelor care au nevoie de ajutor.
"Succesul acţiunilor Crucii Roşii nu ar fi posibil fără implicarea unei echipe extraordinare de voluntari. Anul 2011 este Anul European al Voluntariatului şi, din acest motiv, CRR trebuie să întărească reţeaua de voluntari a Societăţii Naţionale. Crucea Roşie Română îşi păstrează, şi la 135 de ani, întreaga vitalitate, tinereţe, sens al misiunii umanitare şi unicitate în spectrul civic românesc", a declarat preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, Mihaela Geoană.
Filialele Crucii Roşii Române organizează diferite activităţi pentru a marca această zi: măsoară tensiunea arterială, promovează Banca de Alimente şi spiritul de voluntariat pentru cei mai nevoiaşi şi organizează pregătiri şi simulări în caz de dezastre. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Bancă de alimente pentru copii Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează sâmbătă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, ''Banca de alimente pentru copii'', se arată într-un comunicat de presă al societăţii.
Crucea Roşie a lansat "Banca de alimente pentru copii" Societatea Naţională de Crucea Roşie din România împreună cu hypermarketul Real, Televiziunea Română şi Filiala de Cruce Roşie sector 6 Bucureşti a organizat, sâmbătă, evenimentul "Banca de alimente pentru copii", cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Crucea Roşie Română a marcat 135 de ani de la înfiinţare Crucea Roşie Română marchează, vineri, două evenimente importante în activitatea sa - împlinirea a 135 de ani de la înfiinţare şi finalizarea celui mai amplu proiect derulat de Crucea Roşie la nivel naţional, care priveşte acordarea primului ajutor de bază.
Voluntarii Crucii Roşii din Sibiu - în campanie pentru revigorarea programului 'Banca de alimente' Voluntarii Crucii Roşii Sibiu vor măsura tensiunea şi vor asigura gratis, cursuri de prim-ajutor, chiar în hipermarketurile din oraş pentru a le reaminti sibienilor că pot dona hrană pentru cei săraci, în cadrul programului "Banca de alimente".