Cele mai citite
 


Diagnosticarea şi tratarea infertilităţii - www.medcenter.ro
duminică, 8 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Video, Viata Sexuala, Disfunctii sexuale - Infertilitate
 

Infertilitatea, adică incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil după un an de convieţuire, în absenţa utilizării oricăror metode de contracepţie, reprezintă o problemă majoră in viaţa unui cuplu, necesitând ajutorul medical, pentru diagnosticarea şi tratarea sa.


Clinicile Medcenter au conceput un program medical special creat pentru a veni în ajutorul cuplurilor cu probleme de fertilitate.

Aproximativ 10-15% dintre cupluri sunt infertile, şi contrar opiniei generale care incriminează în marea majoritate a cazurilor femeia ca etiologie a infertilităţii, se pare că aproximativ 40% din cazuri au etiologie feminină, 40% se datorează infertilităţii masculine, iar în 15-20% sunt implicaţi ambii parteneri.

Scăderea ratei natalităţii se datorează probabil creşterii dorinţei femeilor de a accede la nivele mai înalte de educaţie; căsătoria intervine astfel mult mai târziu, femeile utilizează mult timp metode de contracepţie, iar când îşi doresc un copil, poate fi uneori prea târziu.

De asemenea, rata mare a divorţurilor, nesiguranţa socială, utilizarea metodelor de contracepţie, bolile cu transmitere sexuală, toate pot determina o scădere a numărului de sarcini.

Studiile statistice au dovedit că există o scădere fiziologică a fertilităţii odată cu avansarea în vârstă, aceasta fiind maximă între 20 şi 24 ani, se reduce uşor între 25-29 ani şi apoi dramatic dupa 40 ani. Rata de succes a metodelor de reproducere asistată scade de asemenea odată cu avansarea în vârstă, de la mai mult de 40% sub 35 ani la 3% dincolo de 44 ani, dar se amplifică în mod semnificativ riscul de apariţie al unor anomalii genetice.

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Diagnosticarea şi tratarea infertilităţii Infertilitatea (sterilitatea) defineşte incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil după un an de convieţuire, în absenţa utilizării oricăror metode de contracepţie.
Fertilitate Obtinerea unei sarcinii si nasterea unui copil reprezinta pentru 10% dintre cupluri o provocare marcata de esecuri. Numim sterilitate incapacitatea de a obtine sarcina dupa un an de raporturi sexuale neprotejate. Termenul de infertilitate este utilizat pentru imposibiliatea mentinerii...
Noi metode de contracepţie Bucureşti, 26 mai /Agerpres/ - Anual, în lume, 38% din sarcini sunt neplanificate, iar 23% din ele sfârşesc prin avort, a subliniat acad. prof. dr. Virgiliu Ancăr, şeful Departamentului de Obstetrică şi Ginecologie al Spitalului "Sf. Pantelimon", cu prilejul lansării unui nou contraceptiv hormonal.
Comunicat de presă - Societatea Română pentru Fertilitate şi Reproducere Asistată SRFRA susţine îmbunătăţirea sănătăţii reproducerii prin educarea populaţiei şi creşterea accesului la tratament.**
SRFRA sustine imbunatatirea sanatatii reproducerii prin educarea populatiei si cresterea accesului la tratament. Societatea Romana pentru Fertilitate si Reproducere Asistata (SRFRA) saluta decizia autoritatilor de a relua subprogramul pentru Fertilizare in vitro si Embriotransfer (FIV/ET), confirmata prin Ordinul ministrului sanatatii nr. 386/2015.
INTERVIU Dr. Andreas Vythoulkas: Între 20-25% dintre cupluri au probleme de infertilitate; puţine se prezintă la medic Directorul executiv al Asociaţiei Române pentru Reproducere Umană, Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES, despre obiectivele asociaţiei, despre centrele de fertilizare in vitro, dar şi despre cauzele infertilităţii.