Cele mai citite
 


Braşov: Copii cu toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la o pensiune din Moeciu
luni, 9 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mulţi copii din Bucureşti aflaţi în excursie la Moeciu de Sus au avut nevoie, sâmbătă, de îngrijiri medicale după ce au mâncat de dimineaţă la pensiunea în care au fost cazaţi.
Cei 11 copii au fost transportaţi la un Dispensar din Râşnov, după care trei dintre ei au fost trimişi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov.
Medicul Rodica Silaghi de la Spitalul de Boli Infecţioase a declarat pentru AGERPRES că toţi cei trei copii sunt în afara oricărui pericol, dar vor mai rămâne internaţi în vederea administrării unui tratament intravenos.
Copiii au spus că după masa de dimineaţă, când au mâncat ouă şi brânză, unora dintre ei li s-a făcut rău. Grupul este format din 54 de copii de la o şcoală generală din Bucureşti care au venit la Moeciu de Sus de vineri seară.
O echipă formată din reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare Braşov s-au deplasat la pensiune pentru a recolta probe din alimentele oferite copiilor, în vederea stabilirii cauzei toxiinfecţiei alimentare. AGERPRES/(AS-Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...
Braşov: 11 copii din Polonia, cazaţi la Predeal, suspectaţi de toxiinfecţie alimentară Braşov, 4 feb /Agerpres/- Un număr de 11 copii din Polonia, aflaţi în staţiunea Predeal, au ajuns miercuri la Spitalul de Copii şi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, cu o posibilă toxiinfecţie alimentară.
Braşov: Rezultatele finale ale analizelor DSVSA la lapte şi corn sunt negative Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Braşov a finalizat, miercuri, analizele privind laptele, cornul şi paiele de unică folosinţă folosite de elevii şcolilor generale nr.31 din Braşov şi nr.2 din Codlea, iar acestea sunt negative, a declarat, pentru AGERPRES, directorul...
Ministrul Sănătăţii despre elevii cu toxiinfecţie alimentară: Fac un apel către cadrele didactice să verifice produsele Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a făcut, vineri, un apel către cadrele didactice să verifice produsele lactate şi de patiserie care sunt distribuite elevilor şi preşcolarilor, pentru a evita cazurile de toxiinfecţie alimentară.
Braşov: Pensiunea de la Moieciul de Sus, unde 11 copii s-au îmbolnăvit, a fost închisă Pensiunea din Moieciul de Sus unde sâmbătă, 11 copii cu vârste cuprinse între 10 şi 11 ani din Bucureşti s-au îmbolnăvit de toxiinfecţie alimentară a fost închisă de Direcţia Sanitar-Veterinară Braşov, a declarat duminică într-o conferinţă de presă directorul DSV Braşov, dr. Dorin Enache.
Galaţi: Doar trei dintre cei 20 de elevi cu toxiinfecţie alimentară au mai rămas internaţi Doar trei dintre cei 20 de elevi cu toxiinfecţie alimentară de la Şcoala Generală ,,Iulia Haşdeu" din Galaţi aduşi la spitalele de Copii şi de Boli Infecţioase au mai rămas internaţi, au anunţat vineri reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.