Cele mai citite
 


Braşov: Pensiunea de la Moieciul de Sus, unde 11 copii s-au îmbolnăvit, a fost închisă
luni, 9 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pensiunea din Moieciul de Sus unde sâmbătă, 11 copii cu vârste cuprinse între 10 şi 11 ani din Bucureşti s-au îmbolnăvit de toxiinfecţie alimentară a fost închisă de Direcţia Sanitar-Veterinară Braşov, a declarat duminică într-o conferinţă de presă directorul DSV Braşov, dr. Dorin Enache.
"Activitatea pensiunii a fost oprită, iar proprietarii sancţionaţi cu suma de 20.000 de lei. Pensiunea şi-a extins activitatea fără să aibă autorizaţie sanitar-veterinară pentru servirea mesei. Pentru a putea relua activitatea va trebui să se autorizeze conform normelor în vigoare", a spus directorul DSV.
Sursa citată a precizat că 11 din cei 45 de copii sosiţi la pensiune vineri seara au servit sâmbătă dimineaţa ouă prăjite, caş din lapte de vacă din producţia proprie a pensiunii, mezeluri şi gem. La scurt timp, o parte dintre copii s-a simţit rău şi au fost transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov.
Din cei 11 ajunşi la spital, doar unul a mai rămas internat până la ora 18.00, după care a plecat.
"Nu au fost într-o stare gravă. Din probele prelevate de noi care acum sunt la laborator există o suspiciune de stafilococ în caşul preparat din lapte de vacă. Luni vom şti cu exactitate despre ce este vorba când vom avea rezultatele tuturor analizelor", a mai arătat directorul DSV Braşov, dr. Dorin Enache.
La rândul lor, reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov au continuat şi duminică controale la pensiunile din zonă.
"Duminică am efectuat controale la alte pensiuni din aceeaşi zonă situate pe o rază de 100 de metri, lângă pensiunea care a fost închisă. Concluzia generală a controlului este că dezinfecţia veselei şi a tacâmurilor nu se face aşa cum prevăd normele în vigoare", a precizat, pentru AGERPRES, inspectorul din cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Mihai Mohaci.
În ceea ce priveşte sancţiunea dată pensiunii unde copiii s-au îmbolnăvit, Mihai Mohaci a spus că luni se va încheia actul de control iar pensiunea va fi sancţionată cu suma de 20.000 de lei. AGERPRES/(AS-Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...
Braşov: Rezultatele finale ale analizelor DSVSA la lapte şi corn sunt negative Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Braşov a finalizat, miercuri, analizele privind laptele, cornul şi paiele de unică folosinţă folosite de elevii şcolilor generale nr.31 din Braşov şi nr.2 din Codlea, iar acestea sunt negative, a declarat, pentru AGERPRES, directorul...
Braşov: Copii cu toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la o pensiune din Moeciu Mai mulţi copii din Bucureşti aflaţi în excursie la Moeciu de Sus au avut nevoie, sâmbătă, de îngrijiri medicale după ce au mâncat de dimineaţă la pensiunea în care au fost cazaţi.
Braşov: 11 copii din Polonia, cazaţi la Predeal, suspectaţi de toxiinfecţie alimentară Braşov, 4 feb /Agerpres/- Un număr de 11 copii din Polonia, aflaţi în staţiunea Predeal, au ajuns miercuri la Spitalul de Copii şi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, cu o posibilă toxiinfecţie alimentară.
MS: DSP Braşov a luat măsurile necesare în ancheta derulată la Făgăraş în cazul toxiinfecţiei alimentare Direcţia de Sănătate Publică Braşov a luat toate măsurile necesare în cadrul anchetei derulate la Făgăraş cu privire la focarul de toxiinfecţie alimentară din localitate, a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis AGERPRES.
Ministrul Sănătăţii despre elevii cu toxiinfecţie alimentară: Fac un apel către cadrele didactice să verifice produsele Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a făcut, vineri, un apel către cadrele didactice să verifice produsele lactate şi de patiserie care sunt distribuite elevilor şi preşcolarilor, pentru a evita cazurile de toxiinfecţie alimentară.