Cele mai citite
 


Ecaterina Andronescu: Ne confruntăm cu o putere care se vede veşnică
luni, 9 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte al Partidului Social Democrat (PSD), a criticat, sâmbătă, la conferinţa PES activists România, actuala putere politică din ţara noastră.
"Ne confruntăm cu o putere care se vede veşnică, care a stat şi continuă să stea pe resurse uriaşe. Ne confruntăm cu o putere care a dezechilibrat sindicatele şi înspăimântă lumea, care se revoltă împotriva unei politici păguboase", a spus Ecaterina Andronescu în discursul rostit cu acest prilej.
Vicepreşedintele PSD a îndemnat tinerii prezenţi la conferinţă să se opună acestei tendinţe "care a adus în România un extraordinar de mare deficit de democraţie, rezultând riscul de a ajunge din nou sub dictatură".
În opinia deputatului social-democrat, acest guvern şi-a angajat răspunderea pe un număr mai mare de legi decât toate guvernele anterioare la un loc.
"Şi-au angajat răspunderea, pe fondul deficitului de democraţie, pe legi fundamentale precum Educaţia, Codul muncii şi dialogul social, care ar fi trebuit să treacă prin consens. Nu cred că Uniunea Social Liberală (USL) îşi doreşte să ajungă la putere pentru ea, ci pentru că România este în cădere liberă, pe tobogan, iar ceea ce s-a stricat în aceşti ani trebuie să fie reparat într-un număr mai mare de ani", a susţinut oficialul PSD.
Ecaterina Andronescu l-a criticat pe ministrul Educaţiei, afirmând că "niciodată Educaţia nu a avut în fruntea ei o persoană atât de paralelă cu sistemul ca domnul Funeriu, sistem pe care nici nu-l cunoaşte, nici nu-l înţelege şi nici nu-şi doreşte să-l înţeleagă".
În finalul intervenţiei sale, vicepreşedintele PSD a spus că partidul pe care îl reprezintă doreşte să pună în prim-plan, dacă va ajunge la guvernare, ministerele Educaţiei şi Sănătăţii.
În conferinţa PES vorbitorii au mai punctat faptul că nu există o educaţie politică în domeniul civic şi în cel al democraţiei în România.
"În Europa de Est avem cazuri precum Victor Orban în Ungaria şi Traian Băsescu în România, unde dreapta încearcă să distrugă democraţia şi în acelaşi timp, să fure mesajul social de stânga doar vorbind despre el, fără să-l practice", a spus preşedintele PES activists România, Victor Negrescu.
La conferinţa de sâmbătă s-a mai amintit că liderii partidelor de stânga din estul Europei au lansat o declaraţie comună în aprilie, prin care au atras atenţia asupra lipsei de democraţie şi a pericolelor ca aceasta să dispară în Europa de Est, în faţa guvernelor de dreapta care reduc drepturile sociale şi civile ale oamenilor fără să spună acest lucru.
La conferinţă au participat aproximativ 250 de membri PES din peste 30 de judeţe ale ţării. AGERPRES/(A - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PSD: Traian Băsescu şi-a propus să distrugă sistemul de sănătate românesc Departamentul de Sănătate al Partidului Social Democrat (PSD) îşi manifestă îngrijorarea faţă de demersul preşedintelui Traian Băsescu de reformare a sistemului de sănătate, acuzând că, de fiecare dată când şeful statului ''a pus ochii pe un sistem din această ţară, sub pretextul restructurării şi reformării...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Social-democraţii se aşteaptă ca preşedintele Băsescu să anunţe privatizarea universităţilor şi a şcolilor Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD, opoziţie), Victor Ponta, a declarat marţi că, după ce preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul Boc vor să privatizeze sistemul de sănătate, românii se pot aştepta ca guvernanţii să propună şi privatizarea universităţilor şi şcolilor de stat.
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.