Cele mai citite
 


Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea elicoptere SMURD în fiecare regiune de dezvoltare
luni, 9 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PC Tudor Ciuhodaru a declarat, duminică, presei, că vrea ca în fiecare regiune de dezvoltare a României să existe un elicopter SMURD, mai ales că în urma desfiinţării şi comasării spitalelor transportul rapid către Unităţile de Primire a Urgenţelor este esenţială pentru supravieţuirea bolnavilor.
Deputatul Tudor Ciuhodaru, care este şi medic de urgenţe, consideră că achiziţionarea a opt elicoptere pentru SMURD este necesară şi se poate face cu fonduri de la bugetul de stat, întrucât ar avea ca efect scurtarea timpului de intervenţie în situaţii de urgenţă medicală majoră, cazuri care oricum sunt direcţionate către unităţile de primire a urgenţelor din aceste localităţi.
De asemenea, susţine Tudor Ciuhodaru, alocarea unor elicoptere ale SMURD ar reduce semnificativ costurile pe care le implica deplasarea unor elicoptere din alte zone ale ţării.
"Asistenţa medicală de urgenţă este una din priorităţile fiecărei ţări. Personalul medical de urgenţă intervine la cazurile cele mai grele, în locurile cel mai puţin accesibile, un elicopter făcând diferenţa între viaţă şi moartea unui pacient aflat în această situaţie", a declarat presei Tudor Ciuhodaru.
Conform acestuia, în prezent, în România există câteva centre medicale de înaltă performanţă iar majoritatea cazurilor de urgenţă medicală majoră sunt direcţionate către unităţi de primire a urgenţelor din aceste centre medicale situate în municipiile Cluj, Iaşi, Braşov, Constanţa, Timişoara, Bucureşti. AGERPRES/ (A, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat:Propunerea privind alocarea unui elicopter SMURD în fiecare regiune de dezvoltare, adoptată tacit Propunerea legislativă privind alocarea unui elicopter pentru SMURD în fiecare regiune de dezvoltare a României a fost adoptată tacit, marţi, de Senat.
SMURD Iaşi are din nou elicopter după şase ani Locuitorii din Iaşi şi din zona Moldovei care au probleme medicale grave vor ajunge mai uşor la medic cu ajutorul unui elicopter SMURD care a fost adus, duminică, la Iaşi, prilej cu care a fost inaugurat Punctul Aeromedical şi Dispeceratul Medical Integrat, ce funcţionează la sediul Inspectoratului pentru...
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, desemnat operator medical al unui elicopter MAI Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara a fost desemnat operator medical al unui elicopter pus la dispoziţie de Ministerul Administraţiei şi Internelor, devenind astfel a patra unitate medicală din ţară, după Bucureşti, Târgu Mureş şi Iaşi, care utilizează sistemul de acordare a asistenţei de urgenţă...
Raed Arafat: Este necesar un plan pe termen lung în domeniul radioterapiei (interviu) Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre proiectele în domeniul urgenţei, dar şi despre tratamentul prin radioterapie în cazul pacienţilor cu cancer. El precizează că sunt o serie de aparate a căror sursă nucleară s-a terminat şi trebuie...