Cele mai citite
 


Libia: Elicoptere ale forţelor lui Gaddafi, cu emblema Crucii Roşii, au lansat mine la Misrata (rebelii)
luni, 9 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rebelii libieni au acuzat sâmbătă forţele colonelului Muammar Gaddafi că au utilizat elicoptere marcate cu emblema Crucii Roşii pentru a lansa mine în apele portului Misrata, potrivit AFP.
NATO a confirmat că elicoptere survolaseră Misrata joi, încălcând zona de excludere aeriană, dar nu a confirmat că elicopterele purtau emblema Crucii Roşii, adaugă sursa citată.

Potrivit lui Souleiman Fortiya, reprezentant al Misrata în cadrul Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT) instituit de opoziţie la Benghazi (est), mici elicoptere au survolat Misrata joi şi vineri pentru a lansa mine în port, singura legătură a oraşului cu restul lumii.

'Ele purtau emblemele Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, pentru ca aceia care le vedeau să creadă că se aflau în misiune umanitară', a precizat el.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.
Bacău: Campanie umanitară "Caravana de Crăciun", demarată de filiala Crucii Roşii Filiala băcăuană a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie Bacău a demarat, luni, campania umanitară "Caravana de Crăciun".
Crucea Roşie Internaţională îşi va extinde operaţiunile în Afganistan, unde situaţia umanitară se deteriorează rapid (preşedintele CICR) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) îşi va intensifica operaţiunile de asistenţă în Afganistan pentru a răspunde nevoilor comunităţilor afectate de război în această ţară, a declarat vineri preşedintele CIRC, Peter Maurer, în ultima zi a vizitei sale în această ţară, relatează Xinhua.
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Sălaj: Campanie umanitară a Instituţiei Prefectului şi Crucii Roşii, pentru persoanele nevoiaşe Instituţia Prefectului şi filiala judeţeană a Crucii Roşii Sălaj au demarat o campania umanitară ce are ca scop strângerea de fonduri pentru ajutorarea persoanelor aflate în dificultate materială şi vulnerabilitate socială.