Cele mai citite
 


Lucia Varga (PNL): Încurajăm femeile să candideze la funcţii de primar, consilier local sau judeţean
luni, 9 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Femeilor Liberale şi-a propus să încurajeze femeile să se implice în politică şi să îşi depună candidaturile pentru funcţii de consilieri locali şi judeţeni şi pentru funcţia de primar.
Preşedintele Organizaţiei, Lucia Varga, a declarat la finalul şedinţei Delegaţiei Permanente a Organizaţiei, că apelul femeilor liberale este îndreptat către toate femeile din România care sunt nemulţumite de actuala Putere şi de măsurile asumate de Guvernul Boc.
Lucia Varga a susţinut că speră ca până la finele lunii iunie să 'identifice' acele femei, membre deja în PNL sau care vor intra în rândurile partidului în urma apelului femeilor liberale, care să candideze pentru funcţiile amintite.
'Multe dintre femei au această teamă de a se implica în politică deşi ştiu că aşa cum merg acum lucrurile în România, aşa nu se mai poate. (...) Apelul nostru nu este îndreptat numai către femeile din PNL, ci către toate femeile care sunt nemulţumite şi care vor să se implice în politică. Avem deschidere către toate femeile din România - către casnice, către femeile pensionare sau către tinere. (...) Noi dorim să atragem în PNL cât mai multe femei cu putinţă', a declarat preşedintele Organizaţiei femeilor liberale.
Lucia Varga a explicat că PNL 'nu doreşte să ajungă la guvernare cu orice preţ', ci că femeile care vor candida din partea PNL la viitoarele alegeri vor fi capabile să aducă 'un plus de valoare şi de expertiză' în conducerea primăriilor şi consiliilor locale şi judeţene.
Lucia Varga a recunoscut, însă, faptul că până la acest moment nicio femeie din PNL nu şi-a exprimat intenţia de a candida pentru una din cele trei funcţii din administraţia locală.
Întrebată care şi-ar dori să fie procentul femeilor care candidează din partea PNL la alegerile locale, Lucia Varga a replicat că nu s-a gândit la procente.
'Noi vom susţine, pe criterii de merite şi performanţă, orice femeie care va dori să candideze', a mai spus aceasta.
Totodată, preşedintele Organizaţiei de Femei a PNL a anunţat că în data de 16 mai va fi organizată o masă rotundă cu societatea civilă în cadrul căreia va fi dezbătut rolul femeii în politică şi cum acestea pot fi promovate în funcţii importante de conducere.
Legat de acest subiect, Lucia Varga a precizat că în urma şedinţei Delegaţiei Permanente a Organizaţiei de Femei a PNL, au fost luate o serie de decizii în vederea îmbunătăţirii comunicării partidului cu femeile, dar şi decizii care privesc reorganizarea activităţii Organizaţiei.
'Nemulţumite fiind de actuala situaţie din România, de faptul că Guvernul Boc nu este preocupat de femei, de copii, de familie, că alocă din ce în ce mai puţini bani educaţiei şi sănătăţii, dorim să ne implicăm în lupta PNL de a ajunge la guvernare. (...) Deciziile pe care le-am luat la nivelul Organizaţiei ţin şi de obligativitatea ca în perioada următoare să sancţionăm, pe domenii, greşelile Executivului şi să venim cu politici alternative pe care să le prezentăm conducerii PNL fiindcă noi dorim să readucem normalitatea în politică', a mai spus preşedintele Organizaţiei Femeilor din PNL. AGERPRES/ (A - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Premierul Emil Boc: Prioritatea Guvernului este securitatea pensiilor, nu creşterea lor populistă Prioritatea Guvernului este securitatea pensiilor, adică plata acestora la timp, iar creşterea acestora nu se va face pe criterii populiste, ca "pomană electorală", ci numai când măririle vor fi acoperite de creşterea economică, a declarat miercuri premierul Emil Boc, la începutul şedinţei Executivului...
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
Eugen Nicolăescu: 15 mai - finalizarea procesului de reorganizare a direcţiilor de sănătate şi caselor judeţene (interviu) Reorganizarea şi restructurarea direcţiilor de sănătate publică şi a caselor judeţene va fi făcută până la data de 15 mai, urmând să plece efectiv în şomaj cel mult 4, 5 - 6% din angajaţi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
România: Protestele ar putea submina şansele lui Emil Boc la alegerile parlamentare (Reuters) Protestele din România, cele mai puternice din ultimii peste 10 ani, sunt departe de a fi suficient de serioase pentru a influenţa politica sau pentru a ameninţa guvernul, însă ar putea submina şansele premierului Emil Boc la alegerile parlamentare de la sfârşitul lui 2012 şi l-ar putea lăsa pe preşedintele...
Emil Boc: Sper ca în privinţa parteneriatului public-privat, UE să aibă cu România aceeaşi deschidere ca şi cu alte ţări membre Premierul Emil Boc şi-a exprimat miercuri, în discursul susţinut la conferinţa financiară organizată de Forum Invest şi BNR, speranţa ca UE să aibă în privinţa parteneriatului public-privat aceeaşi deschidere faţă de România pe care a avut-o în trecut cu alte ţări membre, în condiţiile în care "regimul...
Priorităţi ale guvernului prezentate de premierul Emil Boc la întâlnirea cu prefecţii de la Băile Felix Premierul Emil Boc a prezentat sâmbătă,la cea de-a patra întâlnire a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România, organizată la Băile Felix, cele zece priorităţi ale Guvernului pe termen scurt, mediu şi lung.